Szakmai konzultációt tartott az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium

Az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium 2015. február 19-20-án a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság épületében kétnapos konzultációt rendezett, amelyen a régióhoz tartozó négy megye rövidebb szakmai gyakorlattal rendelkező munkaügyi bírái és titkárai vettek részt, a pénteki előadások egy részén a szegedi munkaügyi bíróság valamennyi bírája is jelen volt.
 
Dr. Cséffán József, kollégiumvezető gondolatébresztő megnyitóját követően, dr. Szabó Lászlónak a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírájának előadása vezette fel a sérelemdíjjal kapcsolatos jogalkalmazási kérdésekkel kapcsolatos tanácskozást. A témához kapcsolódó korreferátumot dr. Komlóssi Fruzsina, a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnökhelyettese, valamint dr. Nagy Gabriella, a Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája tartotta.
 
Dr. Bagdi Árpád Gyula, a Gyulai Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája „A peres eljárást megelőző egyeztetés, illetve a bíró tájékoztatási kötelezettsége a munkaügyi peres eljárásban” címmel tartotta meg, amellyel összefüggésben dr. Telegdy Gergely, a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája korreferált.
 
Délután perszimulációval, illetve jogeset feldolgozással folytatódott a konzultáció valamennyi résztvevő közreműködésével, amelyet dr. Cséffán József kollégiumvezető moderált.
 
A második napon Szolnokiné dr. Csernay Krisztina a Kúria bírája „A felmondások és azonnali hatályú felmondások gyakorlata” címmel ismertette a Kúria joggyakorlat-elemző csoportja összefoglaló jelentésének tervezetét.
 
Ezt követően dr. Lele Zsófia, a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája, az Európai Jogi Szaktanácsadói Hálózat szaktanácsadója „A jogválasztás korlátozott szabadsága a munkaügyi jogvitákban” címmű előadását hallgathatták a jelenlévők.
 
A szakmai konzultáció záró előadását dr. Cséffán József kollégiumvezető „A jogértelmezés aktuális kérdései a bírói gyakorlatban” címmel tartotta meg.
 
Az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium rövidebb szakmai gyakorlattal rendelkező közigazgatási bírái számára szakmai konzultáció 2015. szeptember 17-18. napján kerül megrendezésre.
 
Szeged, 2015. február 22.