Szakmai tanácskozás a cégekkel és civil szervezetekkel kapcsolatos kérdésekről Szolnokon

Idén 2015. október 6-án rendezték azt a szakmai tanácskozást, amelyen a Szolnoki Törvényszék és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség illetékesei hagyományosan, évente a cégekkel és a civil szervezetekkel kapcsolatos jogértelmezési és joggyakorlati kérdéseket vitatják meg. 
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség épületében megtartott értekezleten Dr. Bagdi László címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, Jász-Nagykun-Szolnok megyei főügyészhelyettes, Dr. Kis István, a Szolnoki Törvényszék civilisztikai kollégiumvezetője és Mészárosné dr. Balyi Ildikó, a törvényszék Cégcsoportjának csoportvezető bírája, valamint a főügyészség és a törvényszék cégekkel és civil szervezetekkel kapcsolatos ügyekben eljáró illetékesei vettek részt. 
 
A tanácskozás tárgya hagyományosan az irányadó jogszabályok fellebbviteli bírósági (ítélőtáblai, kúriai) gyakorlatban kikristályosodott értelmezésének megvitatása, míg célja az ügycsoportba tartozó eljárások gyorsabb befejezésének elősegítése volt. 
 
Az előzetesen felvetett és a tanácskozáson felmerült vitás jogértelmezési kérdések mindegyike megvitatásra került. A résztvevők az értekezletet hasznosnak minősítették és az évenkénti szakmai konzultáció hagyományának fenntartása mellett foglaltak állást.
 
Szolnok, 2015. október 12.