Szakmák Napja a miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumban

A miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium szervezésében 2015. december hó 12. napján került megrendezésre a „Szakmák Napja” rendezvény, melynek keretében 10 színhelyen /az iskola 10 termében/ egy-egy szakmacsoport képviselőit kérdezhették a diákok hivatásukról, konkrét feladataikról, a szakma fortélyairól és az útról, ami az adott hivatás gyakorlásához vezet.

A rendezvényen a bíróság már negyedik alkalommal vesz részt a jogi szekcióban és mindig nagy a tanulói érdeklődés a bírák munkája iránt.

A Miskolci Törvényszék képviseletében eljáró bírák, dr. Pabis Attila és dr. Péter Zoltán ismertették meg a hallgatóságot a bírói hivatás, az ítélkezési munka kihívásaival és szépségeivel, a bíróvá válás feltételeivel, a bírósági szervezetrendszerrel. Hangsúlyozták, hogy aki a bírói hivatás mellett dönt, arra készüljön, hogy ez a hivatás nagyfokú kreativitást, rátermettséget, nagy teherbírást igényel, azonban annak szépsége feledteti a mindennapi nehézségeket. A rendezvény interaktív beszélgetés keretében zajlott, így a diákok a számukra lényegesnek ítélt kérdéseikre is választ kaptak.

A többi jogászi hivatással együtt – közszféra és egyetemi oktatók - a hallgatók széles körben kaptak információkat.

Miskolc, 2015. december 16.