A Szegedi Tudományegyetem adott otthont az Országos Bírósági Hivatal, a Szegedi Ítélőtábla és a Szegedi Törvényszék által szervezett egyetemi fórumbeszélgetésnek

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi kara adott otthont 2016. április 25. napján az Országos Bírósági Hivatal, a Szegedi Ítélőtábla és a Szegedi Törvényszék által szervezett egyetemi fórumbeszélgetésnek. 
 
A rendezvényen Prof. Dr. Balogh Elemér, a Szegedi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar tudományos ügyek dékánhelyettese köszöntött minden résztvevőt és rövid előadásában ismertette a Szegedi Tudományegyetem képzési rendszerét.
 
Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke bemutatta a bírósági szervezetrendszert és a bíróságok központi igazgatási modelljeinek típusait, valamint az OBH létrejöttének történetét. A hallgatók megismerkedtek az OBH elnökének stratégiai céljaival, illetve az OBH működésével, fő feladataival és eredményeivel.
 
Harangozó Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnöke saját történettel szolgált a hallgatóságnak arról, hogyan döntött a bírói pálya mellett és mi jellemzi a bírói hivatást. 
 
Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke a bíróvá válásról, a bíró önmagával és a társadalom által a bíróval szemben támasztott elvárásairól szólt és arról, hogy a bírói hivatás sosem válik monotonná a folyamatosan jelentkező kihívások miatt.
 
Ördög Bence, a Szegedi Törvényszék forgalmazója a bírósági fogalmazóvá válásról, a fogalmazók szerepéről és munkájáról beszélt, valamint személyes tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal, történetesen, hogy miért is jó forgalmazónak lenni.
 
A nyilvános szakmai fórumon a résztvevők feltehették a bírósági szervezettel kapcsolatos kérdéseiket. A rendezvény sikerességét mi sem mutatja jobban, mint az érdeklődő és lelkes hallgatóság szép számú jelenléte.
 
 
Szeged, 2016. április 25.