Szentendrére látogatott a szlovák és a magyar főbíró

A Kúria elnökének meghívására egy napos látogatásra érkezett 2013. november 4-én a Szlovák Köztársaság Legfelsőbb Bíróságának elnöke, Stefan Harabin. A szlovák delegáció tagjai voltak az elnökön kívül Jarmila Urbancova elnökhelyettes, Maros Foltány, az elnöki hivatal vezetője és Petra Ruzickova, a szlovák Legfelsőbb Bíróság nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője.

Magyar részről a Kúria elnöke mellett a találkozón részt vett dr. Erőss Monika, a Kúria főtitkára, valamint dr. Höltzl Lipót igazgató is.

A szlovák küldöttség dr. Darák Péter társaságában megtekintette a Szentendrei Járásbíróságot is, ennek során találkozott dr. File Zsuzsannával, a Szentendrei Járásbíróság és dr. Hilbert Edittel, a Budapest Környéki Törvényszék elnökével.

A találkozón a szlovák elnök kötetlen eszmecsere keretében tájékozódott az igazgatási vezetőktől, a járásbíróság ügyforgalmi helyzetéről és a bírák munkaterhéről.

Az ezt követő rövid munkaebéd után a szlovák és a magyar delegáció közösen megtekintette a szentendrei Szerb Egyházi Múzeumot és a Szamos Marcipán Múzeumot is.

Budapest, 2013. november 4.