A Szombathelyi Törvényszék idén is bekapcsolódik a július 2-án tartandó Múzeumok Éjszakái rendezvénybe

A tegnapi, a Savaria Múzeum, a Szombathelyi Képtár, az Iseum Savariense, a Smidt Múzeum, a Vas Megyei Levéltár vezetőivel együtt tartott hagyományos sajtótájékoztatón dr. Andor Szabolcs törvényszéki elnök és Szabó Ákos könyvtáros is részt vett, ahol ismertettük a bíróság programját. 
 
A Szent Márton Emlékév jegyében 17 órától dr. Stift Zoltán Angelico börtönlelkész Büntetés és irgalom címmel tart előadást. 
 
17.50-kor a Szombathelyi Országos Bv Intézet fogvatartottai által készített képeket ad át a gyermekmeghallgató szobában dr. Andor Szabolcs és az intézet parancsnoka dr. Tóth Tamás dandártábornok.
 
18 órától éjfélig Bűnvadászat-helyszíneléstől az ítéletig címmel különböző programokkal kívánjuk bemutatni a bíróság és a társszervek munkáját.
 
Az érdeklődők bírósági sétákon vehetnek részt, amelynek során megismerhetik a törvényszék történetét. Rió!Jövünk és döntünk! -avagy interaktív tárgyalások a riói nyári olimpia tiszteletére. A tavalyi nagy sikerű bemutató után a szombathelyi helyszínelők ismét a krimináltechnika rejtelmeibe vezetnek be minket, illetve a drogprevenció és bűnmegelőzés is középpontba kerül, továbbá nyomozni fognak a rendőrkutyák is. A Bv. intézet bevetési egysége tart bemutatót, az egyik tárgyalótermet pedig cellává alakítjuk át a börtönélet ábrázolása érdekében.
 
Idén először igazságügyi orvos és műszaki szakértőkkel beszélget egy bíránk, amelynek során a látogatók megismerhetik munkájukat és az igazságszolgáltatásban betöltött szerepüket.
 
Együttműködő partnereinek:
 
Igazságügyi Szakértői és Kutató Intézetek Szombathelyi Intézete
Szombathelyi Országos Bv. Intézet
Vas Megyei Főügyészség
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság
Vas Megyei Ügyvédi Kamara
 
A Szombathelyi Törvényszék programja innen letölthető
 
 
Szombathely, 2016. június 21.