Tájékoztató előadások a Fővárosi Törvényszéken a Pp. elektronikus kapcsolattartásra vonatkozó új szabályairól

2015. november végén és december elején három alkalommal tartott tájékoztatót a Fővárosi Törvényszéken dr. Kékedi Szabolcs az OBH Elektronikus Főosztályának vezetője, valamint dr. Tóth Gabriella az OBH Elektronikus Főosztályára beosztott fővárosi törvényszéki bíró a 2016. január 1-től hatályos elektronikus kapcsolattartásra vonatkozó új Pp. szabályokról.

A Fővárosi Törvényszék és a kerületi bíróságok vezetőinek tartott tájékoztatót követően, az OBH munkatársai a Gazdasági és a Polgári Kollégium bírái számára is összefoglalták a módosítás legfontosabb kérdéseit, valamint igyekeztek útmutatót adni a módosításhoz kapcsolódó főbb technikai problémák megoldásához.

Az előadás legfőbb célja volt, hogy a bírák figyelmét felhívja a jogszabályváltozás kapcsán felmerülő informatikai kérdésekre és a várható jogértelmezési problémákra. Az előadást követően a bírák számos kérdést tettek fel, így az elhangzott tájékoztatót követően interaktív konzultáció alakult ki az előadó és a jelenlévő bírák között.    

Az Országgyűlés által 2015. december 15-én elfogadott T/8196. számú törvényjavaslat alapján 2016. január 1-től 2016. június 30-ig választható, 2016. július 1-től kötelező a bírósággal való elektronikus kapcsolattartás.

Budapest, 2015. december 17.