Tanúgondozás a Kaposvári Törvényszéken - értekezletet tartottak a megyei tanúgondozók

2014. április 24. napján a Kaposvári Törvényszéken egy kötetlen, jó hangulatú értekezlet keretében ültek le a megyéhez tartozó járásbíróságok tanúgondozói, hogy értékeljék az elmúlt évet, megbeszéljék a bírósági tanúszolgálat módszereit, szabályait, a felmerülő problémákat megvitassák, azokra megoldásokat találjanak.

Somogy megyében 2006. január 1-jétől működik tanúgondozás, amely az eltelt idő alatt folyamatosan fejlődött, hiszen a bírósági tárgyalásra idézett tanúk megfelelő tájékoztatása, a tanú védelme, a gyermekfelügyelet szabályozása elengedhetetlen feltételei a jól működő igazságszolgáltatásnak. Bővült a bírósági tanúszobák száma. A Fonyódi Járásbíróság mellett már Kaposváron, a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságnak és a Kaposvári Járásbíróság polgári ügyszakának is otthont adó Szent Imre utcai épületben is kialakítottak tanúszobát. Az értekezleten a tanúgondozók megtárgyalták a módosított tanúszolgálati szabályozás változásait, szó esett a gyermekfelügyelet feltételeiről, a tanúgondozási feladatokról.

A Kaposvári Törvényszéken a jövőben rendszeresen tartunk tanúgondozói értekezletet, amely lehetőséget teremt a változások megbeszélésére, a problémák és megoldások keresésére, ezzel biztosítva a folyamatos fejlődést.

Kaposvár, 2014. április 25.