Teljes kollégiumi ülést tart Veszprémben az Észak-dunántúli Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium

2016. június 9. és 10. napján Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, valamint Zala megye közigazgatási és munkaügyi ügyszakban eljáró bíráinak részvételével Veszprémben tartja teljes kollégiumi ülését az Észak-dunántúli Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium.
A közigazgatási és munkaügyi regionális kollégium a közigazgatási és munkaügyi bíróságok, valamint a törvényszékek ezen ügyszakban eljáró bíráinak speciális szakmai testülete.
 
A kétnapos tanácskozáson dr. Szőke Zoltán kollégiumvezető 2015. évi beszámolója mellett a közigazgatási ügyszakban vizsgált hatályon kívül helyezési gyakorlat tapasztalatairól, továbbá a mindkét ügyszakban felmerülő aktuális jogértelmezési kérdésekről konzultálnak a kollégium tagjai, a rendezvény központi témája pedig az új közigazgatási perrendtartás, amelyről dr. Fűzi-Rozsnyai Krisztina miniszteri biztos, egyetemi adjunktus tart előadást.
A hivatalos programot követően a résztvevők megtekintik a Veszprémi Törvényszék épületét, a várbörtönt, az érseki palotát és Veszprém egyéb nevezetességeit.
 
 
Veszprém, 2016. június 9.