Testvérvárosi jubileum helyszíne volt a Zalaegerszegi Törvényszék

A Zalaegerszegi Törvényszék adott otthont a Marosvásárhely és Zalaegerszeg 20 éves testvérvárosi kapcsolata alkalmából tartott jubileumi ünnepségnek.
 
A Zalaegerszeg Megye Jogú Város Önkormányzata, valamint a Zalaegerszeg-Marosvásárhely Baráti Társaság Egyesület szervezésében 2016. szeptember 2-án ünnepelte 20 éves kapcsolatát a két város. A megemlékezés keretében a Zalaegerszegi Törvényszéken jubileumi ülést tartottak, amelyen a zalai megyeszékhely képviseletében Balaicz Zoltán polgármester, valamint dr. Gyimesi Endre Zalaegerszeg volt polgármestere, a testvérvárosi szerződés egykori aláírója, a Zalaegerszeg-Marosvásárhely Egyesület elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, illetve felszólalt Vígh László országgyűlési képviselő is.   Az erdélyi város részéről Cseh Gábor, a Marosvásárhely-Zalaegerszeg Egyesület elnöke, Csegzi Sándor, Marosvásárhely polgármesterének tanácsadója, egykori alpolgármester, illetve Orbán Dezső volt polgármester, a 20 évvel ezelőtti egyezmény szignálója mondta el köszöntő szavait a mintegy 120 fős hallgatóság előtt. 
 
Zsúfolásig telt a törvényszéki Díszterem a - huszárok felvezetésével érkezett - látogatókkal
 
Az ünnepség részeként a törvényszék előtti Deák Ferenc téren felavatták Farkas Ferenc szobrászművész „Fiatalok” című alkotását. 
 
 
Zalaegerszeg, 2016. szeptember 2.