Titkári tudásmegosztás a Szombathelyi Törvényszéken

Harmadik alkalommal ültek össze a Szombathelyi Törvényszék bírósági titkárai és fogalmazói, hogy egy-egy önálló bírósági titkári hatáskörben ellátható ügyszak feladatait és leggyakoribb kérdéseit megosszák egymással.
 
A Szombathelyi Törvényszék a Fenntartható Fejlődés Program képzési rendszer hatékonyabb működése alpontjánál célul tűzte ki, hogy a titkárokat érintő személyi változások esetén rugalmasan és gyorsan menjen végbe az új ügyszakokba történő betanulás. Ennek érdekében titkári tudásmegosztás keretében adott ügyszakban eljáró bírósági titkárok előadást tartanak, melyeken lehetőség nyílik a legfontosabb tudnivalók elsajátítására. 
 
Három ügyszak titkárai már megtartották előadásukat, így a szabálysértési eljárás, csőd-és felszámolási eljárás, a tegnapi nap folyamán pedig a végrehajtási ügyszak ellátásához szükséges általános ismeretek megvitatására került sor. 
 
A törvényszéken október 31-ig még további két alkalommal kerül sor hasonló programra, ahol a büntetés-végrehajtási ügyszak, a civil szervezetek ügyszaka és a bírósági közvetítés mutatkozik be. 
 
 
Szombathely, 2016. szeptember 2.