Új bírósági közvetítői szoba a Székesfehérvári Törvényszéken

A Székesfehérvári Törvényszék a bírósági közvetítés terén jelentős eredményeket ér el, a jogintézmény rendkívül sikeres. A bíróság felismerte, hogy a felek közötti ellentétek csökkentését, az oldottabb, empatikusabb hangulat kialakítását, végső soron a megállapodás létrejöttét az is elősegíti, ha az ügyfelek és a bírósági közvetítő nem a tárgyalótermek világát idéző, hanem kifejezetten e célra kialakított helyiségben találkozik egymással.
 
Ezért a Székesfehérvári Törvényszék épületében (Székesfehérvár, Dózsa György út. 1.) 2016. márciusában a közvetítő által vezetett ülések megtartására közvetítői szobát létesített, mely a főbejáraton belépve jobbra, a földszint 34. számú irodában található. Az ügyfelek és a bírósági közvetítő a modern bútorzattal ellátott, barátságosan kialakított helyiségben egy köraszaltnál foglalhat helyet, lehetőség van a vitás kérdések részleteinek szemléletes, filces táblán való kidolgozására is. A bírósági közvetítési eljárás lefolytatásának helyszíne így szó szerint is az intézményt megillető helyre, méltó és a speciális igényeket kielégítő környezetbe került. Az átalakítás az Országos Bírósági Hivatal elnöke által „Pályázat a bírósági közvetítés működési feltételeinek megvalósítására és biztosítására” címmel meghirdetett, törvényszék által elnyert pályázati pénzből valósult meg.
 
A bírósági közvetítők számtalan köszönő levelet, email-t kapnak az ügyfelektől, sok esetben a bírák is jelzik, hogy még abban az esetben is, ha megállapodás végül nem jött létre a felek között, a tárgyaláson is érezhető, hogy magatartásuk megváltozott egymással szemben: már nem perbeszédre, hanem párbeszédre törekednek.
 
Bírósági közvetítőink közvetlenül telefonon és e-mailen is elérhetők:
 
Dr. Bazsó Bernadett
tel.: 30/30-77-098
 
Dr. Orosz Krisztina
tel.: 06-30/30-79-292
 
Válassza Ön is a bírósági közvetítést!
 
A közvetítői eljárásról és a Székesfehérvári Törvényszéken és illetékességi területéhez tartozó bíróságokon működő bírósági közvetítőkről bővebben itt olvashatnak.
 
Székesfehérvár, 2016. április 1.