Új kollégiumvezető-helyettes a Gyulai Törvényszéken

Dr. Bagdi Árpád Gyula, a Gyulai Törvényszék elnöke a Gyulai Törvényszék Polgári-Gazdasági-Munkaügyi és Közigazgatási Kollégiumának kollégiumvezető-helyettesi állására a két pályázó közül 2016. január 1-jétől dr. Pusztai-Sznyida Barbarát nevezte ki hat éves időtartamra.
 
A kinevezési okiratot ünnepélyes keretek között, kollégiumi ülésen adta át a törvényszék elnöke az újonnan kinevezett kollégiumvezető-helyettes részére. A törvényszék Polgári és Gazdasági Kollégiumának tagjai jelentős többséggel támogatták dr. Pusztai-Sznyida Barbara pályázatát.
Dr. Pusztai-Sznyida Barbara 2000-ben a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte meg jogi egyetemi diplomáját, majd a Szarvasi Városi Bíróságon kezdett dolgozni bírósági fogalmazóként. A jogi szakvizsgát 2004-ben tette le. Ezután bírósági titkári kinevezést kapott a Szarvasi Városi Bíróságra, ahol a bírói kinevezéséig tevékenykedett.
 
A bírói pályáját a Békés Megyei Bíróságon kezdte, elsősorban csőd- és felszámolási, valamint elsőfokú peres ügyeket tárgyalt. 2012. január 1. napjától közigazgatási és munkaügyi perekben eljáró bíróvá jelölték ki. 2014 nyarától a csőd- és felszámolási ügyek intézése mellett másodfokú tanácsok tagjaként is eljár. Az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium tagja, valamint 2015. január 12-től a törvényszék oktatási felelőse. Részt vesz a bírósági fogalmazók csőd- és felszámolási ügyek intézésével kapcsolatos képzésében is.
 
Gyula, 2016. január 18.