Újabb egyetemmel kötött együttműködési megállapodást a Debreceni Ítélőtábla

Együttműködési megállapodást írt alá a Debreceni Ítélőtábla és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara. A megállapodást dr. Varga Zs. András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának dékánja és dr. Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke látta el kézjegyével. A megállapodás értelmében a Debreceni Ítélőtábla a jövőben szakmai gyakorlóhelyet biztosít a budapesti felsőoktatási intézmény joghallgatói számára. A Debreceni Ítélőtábla korábban a DE Állam- és Jogtudományi Karával kötött hasonló megállapodást.


A gyakorlat célja, hogy a diákok elméleti és gyakorlati ismereteik összekapcsolásával gyakorlati jártasságot szerezzenek, illetve elsajátítsák és alkalmazzák azokat a munkavállalói kompetenciákat, amelyekre szakmájuk gyakorlása során majd szükségük lesz. A Debreceni Ítélőtábla a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogász, illetve más alap- és mesterképzésen részt vevő hallgatóit fogadja gyakornokként.

A hallgatók olyan szakterületen folytathatják majd szakmai gyakorlatukat, amely összhangban van a tanulmányaiknak megfelelő szakterülettel.

Debrecen, 2015. június 1.