Újabb együttműködési megállapodás született a "Nyitott Bíróság" keretében Szegeden

A „Nyitott Bíróság” program minél teljesebb és színvonalasabb megvalósítása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakképző Iskola és a Szegedi Törvényszék. A megállapodást a középiskola részéről Árva-Nagy Sándorné intézményvezető és Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szegedi Tankerületének igazgatója, a Szegedi Törvényszék részéről pedig Dr. Tárkány-Szűcs Babett, a törvényszék elnöke írta alá.
 
Az együttműködés keretében a középiskola diákjai elsőfokú szabálysértési, büntető, polgári, gazdasági, közigazgatási és munkaügyi peres, valamint másodfokú polgári, gazdasági, munkaügyi és büntető peres tárgyalásokon, illetőleg nyilvános üléseken vehetnek részt hallgatóságként.
 
A megállapodás teljesítése során az oktatási intézmény előzetesen felméri a diákok tárgyaláslátogatásra irányuló igényét, s azt az egyeztetés és szervezés érdekében a törvényszék részére jelzi. A törvényszék a megállapodásban foglaltak teljesítése érdekében a tervezett hallgatói létszám befogadására alkalmas tárgyalótermet biztosít, az eljáró bírák pedig az általuk vezetett tárgyalások megkezdését megelőzően a diákok részére rövid tájékoztatót tartanak, a tárgyaláson szerzett tapasztalatokat pedig a tárgyalás befejezését követően közösen kiértékelik.
 
A Szegedi Törvényszék illetékességi területén található járásbíróságok a korábban megkötött együttműködési megállapodások alapján továbbra is folyamatosan fogadják az oktatási intézmények tanulóit.
 
Szeged, 2015. július 8.