Újabb sikeres Múzeumok Éjszakája a Zalaegerszegi Törvényszéken

A törvényszék kirablása, darabolós gyilkosság, rögtönítélő bíróság, „falkutatás”…. Többek között ilyen „újdonságokat” is hallhattak azok, akik ellátogattak a Múzeumok Éjszakáján a Zalaegerszegi Törvényszékre.
 
Az intézmény évek óta helyszíne a Göcseji Múzeum szervezte Múzeumok Éjszakájának, amely ezúttal a dr. Csejtei Péter, a Zalaegerszegi Törvényszék bírája festményeinek tárlatával nyílt meg. 
 
 
A kiállítás 2016. július 15-ig tekinthető meg
 
A nyitott esten a törvényszék elnöke, dr. Sorok Norbert kalauzolta a látogatókat. A vendégek Deák téren kezdték a történelmi sétát, megtekintve a törvényszék nemrég felújított épületét, illetve meghallgatva a régi vármegyeháza történetét. A tárlatvezetés során a látogatók bepillanthattak az elnöki dolgozószobába, a tárgyalótermekben bírói talárt ölthettek, végigjárták a Bírósági tárlatot.  A törvényszék egyik könyvtárosa, Balog Eszter a bírósági könyvtárral, illetve annak névadójával, dr. Degré Alajossal ismertette meg az érdeklődőket. Az est során dr. Sorok Norbert az utolsó nyilvános zalai kivégzéséről, illetve az azt megelőző büntetőtárgyalásról is mesélt a több száz éves  falak között.
 
A program kezdete az épület előtt, s zárása a egyik legnépszerűbb résznél,  
a rabok átvezetőjénél, túloldalt a BV intézettel 
 
 
A barangolás után a törvényszék barokk Díszterme koncertteremmé alakult és Farkas Alexandra (ének) valamint - a törvényszékhez bíró édesanyja révén is kötődő - Tóth Barnabás (klarinét), Pánczél Kristóf (zongora) és Patai Rebeka (zongora) Mediterrán zenés estje várta a látogatókat. Az egy órás műsor műsor vastapssal zárult. 
 
A nagy sikerű Mediterrán eset két szereplője a négy közül: 
Tóth Barnabás és Farkas Alexandra