ÜKE oktatás a Pécsi Törvényszéken

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) „Az ügyfélkapcsolatok elektronizálása egyes bírósági eljárásokban” megnevezésű projekt (ÜKE) keretében kialakította az informatikai feltételeket a Pp. elektronikus kommunikációjára vonatkozó szabályok gyakorlati alkalmazásához.

A Pécsi Törvényszék oktatásfelelőse, dr. Stelzámer Ottó, az informatikai rendszernek a polgári bírák számára történő megismertetése céljából 2015. december 11. napjára szervezett oktatást, melyen a rendszert dr. Egry Tibor pécsi járásbírósági bíró, mint kulcsfelhasználó mutatta be az OBH által készített tesztprogram segítségével. Az előadás könnyebb értehetőségét elősegítendő, az oktatásfelelős, a Pécsi Törvényszék és az illetékességén működő járásbíróságok valamennyi bírája által elérhetővé tette az oktatást megelőzően az OBH által készített ÜKE oktatási tananyagot, valamint azt a program bemutatásáról készült videofelvételt, amely az ügyviteli alkalmazottak oktatásán készült.

Az oktatási téma fontosságára és a közeljövőben történő gyakorlati alkalmazásra is figyelemmel az előadáson a Pécsi Törvényszék és az illetékességén található járásbíróságok, valamint a Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság civilisztika ügyszakba beosztott bírái és bírósági titkárai vettek részt.

Pécs, 2015. december 16.