Ülnöki értekezlet

A Zalaegerszegi Törvényszék, a Zalaegerszegi Járásbíróság, valamint  a Zalaegerszegi Közigazgatási és Munkaügyi  Bíróság  választott ülnökei számára tartottak ülnöki értekezletet 2016.  november 23-án a zalai törvényszéken. 
Dr. Csanádi Lajos köszöntötte a megjelent ülnököket
 
 
Az ülnököket dr. Csanádi Lajos, a Zalaegerszegi Törvényszék elnökhelyettese köszöntötte, majd dr. Papp Attila író, újságíró a nemrég megjelent „Népi ülnökök” és a magyar igazságszolgáltatás – elválaszthatatlanul összefonódva? című tanulmánya kapcsán a laikus bíráskodás történetébe engedett bepillantást. Dr. Beznicza Árpád kollégiumvezető a “Ülnök a  döntéshozatalban - Hogyan értékeli a bíróság  a bizonyítás eredményét” címmel magyarázta el a kapcsolódó civilisztikai és büntetőeljárási szabályokat, majd egy-egy polgári-, munkaügyi- és  büntető perbeli valós példán   szemléltette a gyakorlatot, bátorítva az ülnököket a döntéshozatalban való aktív részvételre.
 
Negyven ülnök vett részt a rendezvényen
 
A program zárásaként Dr. Beznicza Árpád, dr. Czipóth Edit, a Zalaegerszegi Járásbíróság elnöke, valamint dr. Mihályi Mónika, a Zalaegerszegi Közigazgatási  és Munkaügyi  Bíróság  elnöke válaszolt a felmerült kérdésekre. 
 
Zalaegerszeg, 2016. november 23.