Ülnöki értekezlet a Nyíregyházi Törvényszéken

A Nyíregyházi Törvényszék illetékességi területén összesen 161 ülnököt választottak meg az arra jogosult önkormányzatok. 
 
A Nyíregyházi Megyei Jogú Város Közgyűlése által megválasztott ülnökök eskütételére és megbízóleveleik átvételére ünnepélyes keretek között 2015. május 18. napján, míg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés által választott ülnökök esetében 2015. május 29. napján került sor.
 
A megválasztott és az újraválasztott ülnökök számára a Nyíregyházi Törvényszék 2015. június 12. napján ülnöki értekezletet tartott. 
 
Az értekezleten Dr. Tass Edina a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elnöke, dr. Gunyecz Zoltán a törvényszék büntető kollégiumának vezetője és dr. Vadász Mihály a Nyíregyházi Járásbíróság elnökhelyettese tartott előadást a bírósági szervezetről, az ülnökök szerepéről, jogállásáról, a munkaügyi és büntetőperek sajátosságairól, az ülnököket érintő eljárási szabályokról. 
 
A Nyírbátori, Mátészalkai, a Fehérgyarmati, a Kisvárdai és a Vásárosnaményi Járásbíróságra megválasztott ülnökök részére a helyi bíróságok tartanak felkészítőt. 
 
Nyíregyháza, 2015. június 12.