Véradás és adománygyűjtés a Szegedi Törvényszéken

A Szegedi Törvényszék a társadalmi szerepvállalás jegyében az idei adventben is megszervezte immáron hagyományosnak mondható programjait. A programok célja továbbra is az, hogy a Szegedi Törvényszék dolgozói a lehetőségeikhez mérten segítséget nyújtsanak rászoruló embertársaiknak.
 
2014. december 17-én a törvényszék dísztermében 23 dolgozó jelentkezett a Magyar Vöröskereszt által meghirdetett véradásra.
 
A tavalyi kezdeményezés sikerén felbuzdulva a Szegedi Törvényszék dolgozói 2014. november 17-től 2014. december 13-ig adhatták le tartós élelmiszer adományaikat (liszt, cukor, rizs, konzerv, tészta) a Szegedi Törvényszék Gazdasági Hivatalában. Az összegyűlt adományokat Sirokmán Ildikó, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Csongrád Megyei képviselőjének adta át 2014. december 17-én Dr. Tárkány-Szűcs Babett a törvényszék elnöke.
 
Az elnök az átadás alkalmával kiemelte: fontos, hogy meg tudjunk emlékezni a nálunk nehezebb sorban élőkről és a rászorulókról, akiket a törvényszék a jövőben is igyekszik hasonló karitatív programokkal támogatni és segíteni.
 
Szeged, 2014. december 23.