Videó konferencia a Pécsi Ítélőtábla és az illetékességi területéhez tartozó törvényszékek oktatásfelelőseinek részvételével

A központilag kötelező és ajánlott képzések, valamint a helyi képzési igények koordinálása érdekében Dr. Túri Tamásnak a Pécsi Ítélőtábla Elnökhelyettesének, oktatásfelelősnek a kezdeményezésére az ítélőtábla és a régió törvényszékeinek informatikus szakemberei – kiváló munkát végezve – megteremtették a technikai lehetőségét a régió oktatásfelelősei részére videó konferenciák lebonyolítására.

Ennek megvalósulását követően 2015. december 14-én a Pécsi Ítélőtábla oktatásfelelősének koordinálásával, az ítélőtábla és az illetékességi területéhez tartozó törvényszékek oktatásfelelősei – Dr. Stelzámer Ottó, Dr. Király Péter, Dr. Csanádi Lajos és Dr. Farkas László -  a program használatával videó konferencia keretében konzultatív megbeszélést tartottak a jövő évi regionális és helyi képzési igények meghatározása, a központilag kötelező és ajánlott képzések kidolgozása, megszervezése, továbbá az erőforrások megosztása érdekében.

A Lync program alkalmazásával megtartott videó konferencia kiválóan igazolta azt a várakozást, hogy a hagyományos megbeszélésekkel szemben számítástechnikai eszközök igénybevételével lényegesen meggyorsul a kommunikáció, az információcsere az oktatásfelelősök között, ezáltal az ítélőtábla oktatásfelelősének koordinációs tevékenysége hatékonyabbá válik.

Egyértelműen megmutatkozott az egyidejű kommunikációból adódó előnyös hatások megjelenése.
Az oktatásfelelősök a videó konferencia sikerére tekintettel egyöntetűen azt a következtetést vonták le, hogy a további eredményes együttműködés érdekében a konzultatív tanácskozásaikat a bevezetett program segítségével folytatják a jövőben.


Pécs, 2015. december 16.