Budapest Környéki Törvényszék – 13 év 9 hónapot kapott a játszótéren kiskorúakkal ismerkedő, ajándékokért szexuális kapcsolatot létesítő csömöri férfi

A Budapest Környéki Törvényszék ítéletet hirdetett annak a férfinak az ügyében, aki a játszótéren ismerkedve, illetve gyermekfelügyelet címén 12. életévét be nem töltött kislányokon szexuális erőszakot követett el. A vádlottat a törvényszék 2017. március 14. napján nyilvános, folytatólagos tárgyalássorozatot követően bűnösnek találta 3 rendbeli – két esetben folytatólagosan elkövetett - szexuális erőszak, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés, valamint gyermekpornográfia bűntettében, ezért  őt a bíróság halmazati büntetésül tizenhárom év kilenc hónap fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.
 
A vádlott 2006-ban, Csömörön a játszótéren, miközben saját unokahúgát vitte oda játszani, ismerkedett meg az 1998-as születésű kk. sértettel, aki akkor az édesanyjával tartózkodott ott. Később többször is találkoztak a játszótéren, melyek során a vádlott érzelmileg közel került a sértetthez.
 
A vádlott 2008-tól kihasználva a találkozás lehetőségét szexuálisan közeledett a sértetthez.  Az együttlétek alkalmával a sértett ajándékokat kapott. A vádlott 2011 és 2013 között általában havonta  közösült az akkor már 12. életévét betöltött sértettel.  A vádlott az aktusokat követően minden alkalommal fényképeket is készített, és arra kérte a sértettet, hogy kapcsolatukról senkinek ne beszéljen.
 
A vádlott a munkahelyén ismerkedett meg egy kolléganője 2004-es születésű lányával, a kk. sértettel. Az asszony többször a vádlott felügyeletére bízta a kislányt, melynek során 2010-től kezdődően, az akkor még csak 6 éves sértett többször járt a vádlott lakásán. A vádlott, az ott tartózkodások alatt fokozatosan szexuálisan is közeledni kezdett a sértetthez. Általa erotikusnak tartott pózokba állította be és fényképezte. 2014 augusztusától kezdve, több alkalommal a szexuális vágy felkeltésére alkalmas játékokat játszott. A vádlott a lakásán megtartott házkutatás során lefoglalt számítástechnikai eszközökön, a nemiséget célzottan, a nemi vágy felkeltésére irányuló fényképfelvételeket tárolt, amelyek a sértetteken kívül további 18. életévüket be nem töltött személyekről készültek.
 
A vádlott 2016. július 6. napjától előzetes letartóztatásban van és marad a másodfokú bíróság döntéséig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartamáig. A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.
 
Budapest, 2017. március 14.
 
Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztály