Budapest Környéki Törvényszék - Előzetes letartóztatásának meghosszabbítása miatt állt bíróság elé a csecsemőjét földhöz vágó ceglédi asszony

A gyanúsított B. M. ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást.
 
A Budakörnyéki Járásbíróságon, dr. Barnóczki-Elsasser Endre nyomozási bíró július 27-én döntött az ügyészi indítványról. Figyelemmel a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, a felelősségre vonáshoz fűződő társadalmi igényre, valamint a bűnismétlés veszélyére a bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatásának meghosszabbítását az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2017. november 03. napjáig.
 
A nyomozás eddigi adatai alapján, 2016. október 30-án, miután a gyanúsított élettársa elment dolgozni, nevezett egyedül maradt a lakásban két gyermekével. A család megélhetési gondokkal küzdött, a gyanúsított másállapota miatt is, meg egyébként is feszültebb, idegesebb volt gyermekeivel, mint az indokolt lett volna.  Gy. D. gyermekkorú sértett már a reggelt sírással és kiabálással kezdte, ami miatt az anyja az éppen öltöztetendő gyermeket, először a díványról a szőnyegre rángatta, majd kabátjánál megragadva három-négy alkalommal nagy erővel a földhöz csapta, melynek következtében a gyermekkorú sértett a fejét a földbe ütötte. A gyanúsított ekkor a fürdőszobába indult magához téríteni a gyermekkorú Gy. D.-t, amire a sértett nem reagált. Miután a mentők a helyszínre érkeztek, megkezdték a gyermek újraélesztését, sikertelenül.
 
 
Budapest 2017. július 27.
 
 
Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztály