Budapest Környéki Törvényszék - Kábítószert termesztett és szüretelt saját pincéjében a vecsési gyanúsított

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt a Monori Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte B. G., korábban büntetlen előéletű gyanúsított előzetes letartóztatását.
 
A nyomozó hatóság 2017. február 15-én a reggeli órákban házkutatást tartott a gyanúsított vecsési ingatlanában, ahol különböző fejlettségi fázisban lévő, 257 tő cannabis növényt, különböző kender származékokat és már ledarált állapotban lévő növényi törmelékeket foglalt le. 
 
A szárított növényi anyagmaradványokból okkal lehet arra következtetni, hogy nevezett hosszabb ideje foglalkozik a háza alatti pincerendszerben  kábítószer, marihuána termesztéssel, abból korábban szüretelt is és azt kereskedési céllal értékesítette. A helyszíni szemle adatai alapján fölmerült a fenti ültetvény fenntartásához méretlenül vételezett áram lopási bűncselekménye is. A  nyomozók   föllelték a kender termesztéshez szükséges összes technikai és biológiai -mesterséges fény, hőmérséklet, speciális tápoldat, termőföld- biztosításához szükséges feltételeket. Figyelemmel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, a gyanúsított 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, az egyéb cselekménye miatt esetleges halmazati büntetésre  számíthat, valamint esetében fennáll a szökés, elrejtőzés és a bizonyítás akadályozásának  veszélye.
 
Ezért a Monori Járásbíróság 2017. február 17-i, zárt ülésén elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2017. március 17. napjáig.
 
Budapest, 2017. február 17.
 
Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztály