Fővárosi Törvényszék - Előzetes letartóztatás kábítószer-kereskedelem bűntette miatt

A Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte annak a három férfinak az előzetes letartóztatását, akiket az ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsít. Negyedik társukkal szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak szervezetten árultak kábítószert a fővárosban.
 
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2017. június 14-én összehangolt akció keretében fogták el a négy gyanúsítottat.
 
Az ügyészség a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését indítványozta a szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, valamint a bizonyítás meghiúsításának veszélye miatt. Az indítvány szerint a gyanúsítottak cselekménye jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette megállapítására alkalmas.
 
A bíróság az ügyészségi indítványnak helyt adva három gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el, mivel az eljárás jelenlegi szakaszában esetükben kizárólag ezzel a kényszerintézkedéssel   biztosítható a büntetőeljárási cél elérése. A bíróság indoklásában kitért arra is, hogy a háromból két gyanúsítottnál a bűnismétlés veszélye is fennáll. Negyedik társuk esetében a bíróság – az ügyészi indítványban foglaltakkal részben egyetértve – lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.
 
A végzés egy esetben jogerős.
 
Budapest, 2017. június 19.
 
Fővárosi Törvényszék Sajtóosztály