Kaposvári Törvényszék – ítélet életveszélyt okozó testi sértés ügyében

A Kaposvári Törvényszék a mai napon kihirdetett ítéletében a 22 éves elsőrendű vádlottat 1 év 6 hónap szabadságvesztés büntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, a másodrendű vádlottat 1 év börtönbüntetésre ítélte, míg a harmad- és negyedrendű vádlottakkal szemben közérdekű munka büntetést szabott ki. 
 
A tényállás lényege szerint az első- és a másodrendű vádlott élettársak, míg a harmad- és negyedrendű vádlottak az elsőrendű vádlott szülei. 2015 augusztusában közösen nagy mennyiségű szeszesitalt fogyasztottak, majd köztük veszekedés, illetve verekedés tört ki. A másod-, harmad- és negyedrendű vádlott egymást testszerte ököllel ütlegelték, melynek során az elsőrendű vádlott egy téglával fejbe ütötte élettársát, akinek koponyája ettől betört. 
 
A törvényszék az elsőrendű vádlott bűnösségét életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében, másod- és harmad-, továbbá negyedrendű vádlottak bűnösségét pedig garázdaság bűntettében állapította meg. Az ügyész az ítéletet valamennyi vádlott esetében tudomásul vette, miként tudomásul vette azt első-, harmad- és negyedrendű vádlott is, másodrendű vádlott azonban enyhítésért jelentett be fellebbezést, így az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik. 
 
 
Kaposvár, 2017. január 11.
 
 
A Kaposvári Törvényszék Sajtóosztálya