Miskolci Törvényszék - Előzetes letartóztatásba került a nevelt lánya szexuális zaklatásával gyanúsított férfi

A Miskolci Járásbíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben tizennyolcadik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárás.
 
A gyanúsított és élettársa közös háztartásukban nevelték közös gyermeküket és élettársa előző kapcsolatából született kislányát. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2015. tavaszától egészen 2017. március 1-ig két-három hetente szexuálisan zaklatta, szexuális cselekményekre kényszerítette élettársa 14 éves lányát, akit ezen cselekmények közben lefogott, és amikor a sértett szabadulni akart, visszahúzta őt. 
 
A bíróság az előzetes letartóztatás elrendelését részben a gyanúsításban szereplő bűncselekmény miatt kiszabható akár 15 évig terjedő szabadságvesztés büntetésben rejlő szökés, elrejtőzés veszélyére alapította. Mivel pedig a kiskorú sértett a gyanúsított nevelése alatt áll, így fennáll annak a tényleges lehetősége, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén őt megfélemlítené vagy befolyásolná vallomása módosítása érdekében.
 
A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.
 
Miskolc, 2017. március 17.
 
Miskolci Törvényszék Sajtóosztály