Miskolci Törvényszék - Előzetesben marad a kábítószer kereskedő gyanúsított

A Miskolci Törvényszék a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő büntetőügyben 2017. január 9-én, a gyanúsított 2016. január 15-től fennálló előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2017. március hó 15-ig meghosszabbította. 
 
A gyanúsítottól egy közúti ellenőrzés során 2016. január 12-én foglaltak le több, mint 300 gramm massza állagú speedet Kazincbarcikán, majd ismert lakcímein is házkutatást tartott a nyomozó hatóság, ahol további amfetamin tartalmú kábítószert találtak. 
 
Az ügyben a nyomozás még tart, letartóztatását megelőzően pedig a gyanúsított megélhetést biztosító állandó, legális jövedelemmel nem rendelkezett, több külföldi kapcsolata van, korábban dolgozott Ausztriában és Romániában is.
 
A gyanúsítás tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú. Az érte kiszabható büntetés – bűnösség megállapítás esetén – 5 évtől 20 évig vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet. Mindez már önmagában megalapozza a szökés, elrejtőzés veszélyét, a külföldi kapcsolatok, helyi ismeretek pedig ezt a veszélyt csak tovább fokozzák, ezért a bíróság az előzetes letartóztatását meghosszabbította. A határozat nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be. 
 
Miskolc, 2017. január 9.
Miskolci Törvényszék Sajtóiroda