Miskolci Törvényszék - Két kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfi előzetes letartóztatását is elrendelte a bíróság

A Miskolci Járásbíróság 2017. szeptember 11-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a két gyanúsítottnak, akikkel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárás. A gyanúsítás szerint a terheltek Szerencsen és a környező településeken 2016. év elejétől 2017. augusztus 9-ig értékesítettek kábítószereket és új pszichoaktív anyagokat ismerőseik számára.
 
A gyanúsítás tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú. Amennyiben a gyanúsítottak bűnössége megállapítható, úgy velük szemben akár 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, ezért a bíróság szerint a szökés, elrejtőzés veszélye fennáll. Csakúgy, mint annak a veszélye, hogy a tanúk befolyásolásával, esetleges megfélemlítésével a bizonyítást veszélyeztetnék, ezért az eljárás jelen szakaszában enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására a bíróság álláspontja szerint nincs lehetőség. A határozatok nem jogerősek, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be. 
 
Miskolc, 2017. augusztus 11.
Miskolci Törvényszék Sajtóosztály