Nyíregyházi Törvényszék - Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték a kislányát leforrázó nőt

A Nyíregyházi Törvényszék gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt 1 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélte O. E. vádlottat. A törvényszék a fogházbüntetés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.
 
A nő és élettársa öt kiskorú gyermeket nevelnek az Aranyosapátiban lévő családi házukban. 2016. augusztus 23-án a vádlottat gyermekei arra kérték, hogy készítsen nekik az udvaron fürdővizet. A vádlott a házban vizet forralt, majd azt egy edényben kivitte az udvarra, és beleöntötte egy gyermek fürdőkádba. A vizet langyosítani akarta, ezért elment a közelben lévő csaphoz, hogy hideg vizet engedjen. Ezalatt a házból kiszaladt az 5 éves kislánya, meglátta a vízzel töltött kádat, hirtelen belelépett, majd megcsúszott és beleesett a forró vízbe. A kislány súlyos égési sérülései következtében közvetett életveszélyes állapotba került, mentőhelikopterrel szállították kórházba. 
 
Az anya a tőle elvárható kellő gondosságot elmulasztotta, mivel előzőleg nem hívta fel a gyermekei figyelmét arra, hogy ne menjenek a forró víz közelébe.
 
Az ítélet nem jogerős, a védő 3 napot fenntartott a nyilatkozattételre.
 
Nyíregyháza, 2017. szeptember 12.
 
Nyíregyházi Törvényszék Sajtóosztály