Nyíregyházi Törvényszék - Közfeladatot ellátó személyre támadt - 3 év börtönbüntetést kapott

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa helybenhagyta a Nyíregyházi Járásbíróság ítéletét, mellyel B. R. vádlott ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt szabott ki 3 év börtönbüntetést és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést.

A tényállás szerint a vádlott 2016. szeptember 28-án az Ibrányi Gyámhivatal irodájában megtartott gyermek elhelyezési tárgyalás során a szakértői vélemény tartalmával nem volt megelégedve, ezért hangosan kiabálni kezdett. Az eljáró ügyintéző hölgy felszólította a vádlottat arra, hogy hagyja abba ezt a magatartását, ennek azonban a vádlott nem tett eleget, felkapta azt a fémvázas széket, amin ült, és az ügyintéző sértett hölgy felé dobta. Ezután a másik, mellette lévő széket is a sértett felé dobta, ami a számítógép monitorját érte el, az felborult. A vádlott egy harmadik széket is dobott a sértett irányába, ami az ajtó küszöbén megakadt. Ezt követően a vádlott magatartása miatt a tárgyalóból kimenekülő másik ügyintéző hölgyet a folyosón a hajánál fogva megráncigálta, valamint fejét és arcát több esetben, ököllel megütötte.

A törvényszék álláspontja szerint a büntetés általános célja kizárólag a végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabásával érhető el. Az ítélet jogerős.

Nyíregyháza, 2017. január 9.