Pécsi Törvényszék - Előzetes letartóztatás elrendelése zaklatás bűntette és más bűncselekmények miatt

A Pécsi Járásbíróság 2017. június 16-án elrendelte egy komlói férfi előzetes letartóztatását egy hónapra zaklatás bűntette, magánlaksértés bűntette, garázdaság vétsége és testi sértés vétsége alapos gyanúja miatt.
 
A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított, volt élettársa sérelmére követte el a gyanúsításban szereplő bűncselekményeket a 2016. szeptember 26. napjától 2017. június 13-ig terjedő időszakban. A gyanúsított 2016. szeptember 26-án, Komlón, a távolsági buszpályaudvar előtt bántalmazta volt élettársát, akivel gyermeke is ott volt. 2016. szeptember 27-től 2017. június 13-ig telefonhívásokkal és SMS küldésével is zaklatta, valamint több ízben, a sértett akarata és engedélye nélkül bement a lakásába és onnan nem távozott. A gyanúsított büntetett előéletű, a gyanúsításban szereplő bűncselekményeket ugyanilyen, részben ugyanezen sértett sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőeljárás, távoltartás, ideiglenes megelőző távoltartás és felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. A nyomozó hatóság csak elfogatóparancs kibocsátásával tudta kézre keríteni, mert ismeretlen helyen tartózkodott.
 
Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított – szabadlábon hagyása esetén – ismét megszökne, elrejtőzni, a sértett és a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével a büntetőeljárás sikerét veszélyeztetné, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el.
 
A határozatot a gyanúsított tudomásul vette.
 
Pécs, 2017. június 16.
 
Pécsi Törvényszék Sajtóosztály