Pécsi Törvényszék - Előzetes letartóztatás lopás bűntette miatt

A Pécsi Járásbíróság 2017. március 13. napján elrendelte egy pécsi férfi és egy pécsi nő előzetes letartóztatását egy hónapra többrendbeli lopás bűntette alapos gyanúja miatt.
 
A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak 2017. február 15. napján a déli órákban egy idős sértett siklósi otthonába lakásvásárlás ürügyén bekéretőztek és a sértett figyelmét elterelve a sértett 790.000.- forint készpénzét jogtalanul eltulajdonították.
 
A gyanúsítottak 2017. március 7. napján délelőtt egy szintén idős sértett beremendi otthonába a csukott, azonban nem zárt ajtón át bementek, az ott alvó sértett mellett a szekrény fiókjából 500.000.- forint készpénzt tulajdonítottak el.
 
A gyanúsítottak 2017. március 10. napján a délelőtti órákban a szintén idős, mozgásképtelen sértett beremendi otthonába a résnyire nyitva hagyott ajtón át bementek, a lakást átkutatták, azonban értékeket nem tudtak eltulajdonítani.
 
A kiemelt tárgyi súlyú bűncselekményre figyelemmel alaposan tartani kell attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével vagy a már kihallgatott tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével meghiúsítanák vagy veszélyeztetnék a bizonyítást, illetve újabb bűncselekményt követnének el.
 
A határozat ellen a gyanúsítottak és védőik jelentettek be fellebbezést, így az nem jogerős. 
 
Pécs, 2017. március 16.
 
 
Pécsi Törvényszék Sajtóosztály