Szolnoki Törvényszék - Elsőfokú ítélet a jászsági kábítószer-kereskedő ügyében

Az ügyben első fokon eljárt Szolnoki Törvényszék 2017. március 8-án meghozott ítéletével jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek, és 9 év fegyházbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte, azt a 39 éves férfit, aki a nem jogerős ítélet szerint 2015. február 21-én 10.00 óra körüli időben Budapesten, a Pesti úton lévő TESCO Áruház parkolójában ismeretlen személytől, előzetes megállapodásuknak megfelelően 800.000 Ft-ért 1 kg „kristály” elnevezésű kábítószert vásárolt, abból a célból, hogy azt 1.500 Ft/gramm körüli áron értékesítse. 
 
A vádlott miután megvásárolta a kábítószert a 4-es számú fő közlekedési úton személygépkocsival Jászladány felé indult, azonban 11 óra 35 perc körüli időben a 3122-es számú úton rendőri intézkedés alá vonták, és a személygépkocsiban az általa alig másfél órával ezelőtt megvásárolt kábítószert megtalálták.
 
A vádlott által, a nem jogerős ítélet szerint továbbértékesítés céljából megvásárolt kábítószer mennyisége egy, a kábítószerhez hozzá nem szokott fogyasztó átlagos adagjának 1400-szorosa volt, azaz a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladta. 
 
Az ítélet nem jogerős. Az ügyész azt tudomásul vette, a vádlott és védője azonban elsődlegesen eltérő jogi minősítés, másodsorban a kiszabott büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést. Így az ügy másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.
 
Szolnok, 2017. március 14.
 
Szolnoki Törvényszék Sajtóosztály