Szolnoki Törvényszék - Garázdaság és könnyű testi sértés vétsége

A Szolnoki Járásbíróság 2017. április 13-án meghozott, aznap jogerős ítéletével garázdaság vétségében és könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek, és 140.000 Ft pénzbüntetésre ítélte azt a 67 éves törökszentmiklósi férfit, aki 2015. március 5-én 13 óra 20 perc körüli időben egy törökszentmiklósi sörözőben előbb hangosan szidalmazta, majd ököllel szájon ütötte ott pingpongozó haragosát, aki a bántalmazás következtében elvesztette szemfogát.
 
A két férfi haragos viszonyban volt egymással, ezzel magyarázható, hogy 2015. március 5-én 13 óra 20 perc körüli időben a törökszentmiklósi sörözőben összeszólalkoztak. A vádlott előbb hangosan szidalmazta haragosát, aki az italboltban felállított pingpongasztalnál pingpongozott, majd amikor a férfi éppen a leesett labdáért hajolt le, egy alkalommal, jobb kezével, ököllel szájon ütötte.
 
Az ütés következtében a bántalmazott férfi 8 napon belül gyógyuló hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett, és elvesztette szemfogát. A bíróság az ügyben beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján arra a megállapításra jutott, hogy egy fog elvesztése, tekintettel a sértett ínysorvadás folytán bekövetkezett nagyfokú foghiányára, a rágóképesség csökkenésével nem jár, így maradandó fogyatékosság kialakulásával nem kell számolni. A bántalmazó férfit ezért az általa okozott 8 napon belül gyógyuló sérülések, és garázda, másokban félelmet, vagy megbotránkozást keltő, erőszakos magatartása miatt mondta ki bűnösnek.
 
Szolnok, 2017. április 20.
 
A Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya