Szolnoki Törvényszék - Jogerős ítélet az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult ügyben

Az ügyben első fokon eljárt Szolnoki Törvényszék 2017. január 10-én meghozott, aznap jogerős ítéletével 2 év – végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte azt az 55 éves kunmadarasi férfit, aki egy hónappal ezelőtt, egy tavaly decemberi napon katonai surranójával olyan erővel ütötte meg élettárását, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett.
 
A vádlott 2016. december 12-én a reggeli órákban otthonában azon veszett össze élettársával, hogy az asszony a vádlott szerint nem a megfelelő ruhákat készítette ki számára. A vita tettlegességig fajult, és a vádlott az éppen az ágyból felkelő asszonyt jobb oldalán a kezében tartott magas szárú katonai bakancsával olyan erővel ütötte meg, hogy 8 napon túl gyógyuló kettős bordatörés, és közvetett életveszélyes légmell sérüléseket szenvedett.
 
A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, hogy tényfeltáró beismerő vallomást tett és elismerte büntetőjogi felelősségét, valamint, hogy megbánta tettét.
 
Az ítélet ellen sem az ügyész, sem a vádlott illetőleg annak védője nem jelentett be fellebbezést. Így az ítélet a kihirdetése napján jogerőre emelkedett.
 
Szolnok, 2017. január 11.
Szolnoki Törvényszék Sajtóiroda