Szolnoki Törvényszék - Közérdekű munkára ítélték a szolnoki vasútállomáson falfirkáló fiatalt

A Szolnoki Járásbíróság 2017. március 13-án meghozott, aznap jogerős ítéletével falfirka elhelyezésével elkövetett szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó rongálás vétségében mondta ki bűnösnek, és 120 óra közérdekű munkára ítélte azt a 19 éves fiatalembert, aki Szolnokon, a Jubileum tér 1-3. szám alatt található vasútállomás aluljárójában egy fekete filctollal a jegyautomata oldalára és az aluljáró falára különböző falfirkákat rajzolt. 

A hatályos jogszabályok szerint falfirkának minősül a festékszóróval, filctollal vagy bármilyen más felületképző anyaggal létrehozott képi, grafikus vagy szöveges felületbevonat, amely nem a vagyontárgy rendeltetésszerű használatához szükséges. A férfi azzal követett el bűncselekményt, hogy a MÁV Ingatlankezelő Kft. vagyontárgyain falfirkát helyezett el, amivel azokat megrongálta.
 
A fiatal férfinak fizikai munka végzésével kell ledolgoznia a kiszabott büntetést. Amennyiben munkakötelezettségének önhibájából nem tesz eleget, a kiszabott közérdekű munkát, illetőleg annak hátralévő részét a bíróság szabadságvesztésre változtatja át.
 
Szolnok, 2017. március 20.
 
Szolnoki Törvényszék Sajtóosztály