Szolnoki Törvényszék - Meg akarta leckéztetni az elé kikanyarodó autóst, balesetet okozott, pénzbüntetésre és közúti járművezetéstől eltiltásra ítélték

A Szolnoki Járásbíróság 2017. június 13-án meghozott ítéletével közúti veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek és 300.000 Ft pénzbüntetésre és 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte azt húszas évei közepén járó tiszatenyői férfit, aki a nem jogerős ítélet szerint 2017. május 16-án reggel 8 óra 50 perckor az egyik törökszentmiklósi utcában a kocsija elé kihajtó és őt lassító fékezésre kényszerítő gépkocsi vezetőjét úgy akarta megleckéztetni, hogy elkezdte előzni, elhaladt mellette, majd mielőtt a kocsija a jobb oldali forgalmi sávba teljes szélességében visszatért volna forgalmi ok nélkül, szándékosan intenzív fékezésbe kezdett, hogy a másik autó vezetőjét fékezésre kényszerítse. A másik sofőr ezt észlelte, fékezett is, de az ütközést már nem tudta elkerülni: autója bal első lökhárítójával a másik autó jobb hátsó lökhárítójának ütközött. Személyi sérülés nem történt, de mindkét jármű összetört. 
 
A fiatalember az elsőfokú ítélet szerint azzal követett el bűncselekményt, hogy a közúti közlekedés előzésre vonatkozó szabályainak megszegésével közúton más életét vagy testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.
 
Az ítélet nem jogerős. Az ügyész az elsőfokú bíróság által kiszabott közúti járművezetéstől eltiltás  tartamának felemelése végett, a vádlott terhére jelentett be fellebbezést, míg a vádlott és védője a kiszabott büntetések enyhítése érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon a Szolnoki Törvényszéken folytatódik majd.
 
Szolnok, 2017. június 19.
 
Szolnoki Törvényszék Sajtóosztály