Szolnoki Törvényszék - Többéves börtönbüntetést kapott a mozgássérült férfit kifosztó nő

A Szolnoki Törvényszék 2017. március 8-án helybenhagyta a Szolnoki Járásbíróság azon ítéletét melyben a bíróság kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek, és mint különös visszaesőt 3 év 4 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint a feltételes szabadságra bocsáthatóság kedvezményéből is kizárta azt a 29 éves nőt, aki 2013. január 28-án délben bement egy tiszaföldvári házba, az ott élő, mozgásszervi megbetegedése miatt kerekesszékhez kötött férfival beszélgetni kezdett, majd úgy próbálta elterelni a férfi figyelmét, hogy az ölébe ült és simogatni kezdte, miközben 2 db 10.000 Ft-os bankjegyet vett ki a sértett nadrágzsebéből. 
 
A sértett azonban ezt észrevette, és kerekesszékével a bejárati ajtó elé állt, hogy a vádlott elmenekülését megakadályozza. Ekkor a vádlott felhívta a rendőrséget, és telefonon bejelentést tett, hogy a sértett nem akarja kiengedni őt a házából. Eközben a nő a konyhaszekrény fiókjából elővett egy kést, és elvagdosta saját ruháját, közben a sértettel közölte, hogy ezt azért teszi, hogy úgy állítsa majd be a kiérkező rendőröknek a dolgot, mintha a sértett meg akarta volna erőszakolni. 
 
A vádlottnak azonban nem sikerült félrevezetnie a bíróságot, a lefolytatott bizonyítási eljárás során szavahihetősége teljesen megdőlt. 
 
Szolnok, 2017. március 17.
 
Szolnoki Törvényszék Sajtóosztály