Zalaegerszegi Törvényszék - Halálos ütések - Álmában támadt a sértettre

2017. április 24-én kezdi tárgyalni a Zalaegerszegi Törvényszék a zalai megyeszékhelyen 2016 nyarán történt gyilkosságot. A vád szerint a 31 éves férfi egy vascsővel több alkalommal is olyan súlyosan bántalmazta az alvó sértettet, hogy az belehalt.
 
A vád szerint a vádlott 2016. június 24-ről 25-re virradóra a kerítésen átugorva bejutott egy zalaegerszegi családi ház udvarára, s miután felfeszítette a bejárati ajtót  bement a  házba. Az egyik szobában egy ágyban fekvő,  alvó alakot talált, akit  a helyszínen magához vett 92 cm hosszú, 2 cm átmérőjű vascsővel több alkalommal is megütött. Az ütések a védekezésre képtelen sértett fejét érték, s olyan súlyos sérülést okoztak, hogy a nő belehalt a bántalmazásba. 
Ezt követően a vádlott alaposan átkutatta a lakóházat, s 90 ezer forint készpénzt vett magához. Mindezek után a lakásban talált kávét és különféle háztartási tisztítószereket szétszórta, szétlocsolta, majd több mint másfél óra múlva távozott.
Az egyedül élő nő szomszédainak napokkal később tűnt fel, hogy egy ideje nem látták az asszonyt, a postaláda sincs kiürítve, majd az utcáról benézve észlelték, hogy a bejárati ajtót felfeszítették. Ezt követően értesítették a rendőrséget.
 
Az ügyben az első tárgyalási napra 2017. április 24-én, a másodikra 2017. április 27-én kerül sor a Zalaegerszegi Törvényszéken. A tárgyalások mindkét nap 9 órakor kezdődnek.         
 
 
Zalaegerszeg, 2017. április 21.
 
 
 
A Zalaegerszegi Törvényszék Sajtóosztálya