Budapest Környéki Törvényszék - Érdi emberölés bűntette - meghosszabbított előzetes letaróztatás

A Budakörnyéki Járásbíróság 2017. január 05-én meghosszabbította annak a nőnek az előzetes letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán folyamatban lévő nyomozás alapján különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítanak.
 
H. T. gyanúsított élettárasán keresztül, több évvel ezelőtt ismerkedett meg a 83 éves K. F. és a 81 éves K. F-né sértettekkel, akik Érden egy kertes, családi házban laktak. A gyanúsított és a sértettek kapcsolata felületes volt.
2015. október 30-án délután a gyanúsított ellátogatott a sértettekhez és a konyhában leült velük beszélgetni. Ezt követően, jelenleg meg nem állapítható okból, a gyanúsított a sértettekre támadt és K. F. sértettet legalább 4 alkalommal, K. F-né sértettet legalább 13 alkalommal egy be nem azonosított tárggyal fejbe ütötte. A sértettek a bántalmazás következtében a helyszínen életüket vesztették. A sértettek földi maradványait 2015. november 1-jén a hozzátartozók értesítése alapján fedezte fel a rendőrség.
 
A megalapozott gyanú tárgyát képező bűncselekmény büntetési tétele 10 évtől 20 évig, vagy életfogytig terjedő szabadságvesztés.
 
Figyelemmel a kiszabható büntetés súlyára, valamint, hogy a gyanúsított elrejtette az elkövetés eszközét, fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.
 
A bíróság az ügyészi indítványt megvizsgálta és alaposnak találta, ezért a gyanúsított előzetes letartóztatását meghosszabbította az első fokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig legfeljebb azonban 2017. április 7-ig.
 
Budapest, 2017. január 05. 
Budapest Környéki Törvényszék