Keresés

Kategória

A megváltozott eljárási szabályokhoz igazodóan a B02 számú Vádindítvány pótmagánvádas büntetőügyben elektronikus űrlap 2018. augusztus 15. napjával visszavonásra kerül, az űrlap ezt követően nem nyújtható be a bíróságon, a Be. 793. § (1) bekezdése alapján az eljárást az ügyészségnél kell kezdeményezni.

 

Az Igazságügyi Minisztérium 2018. július 11. napján (szerda) megvalósítja az Igazságügyi Fizetési Portál fejlesztését, amely miatt valamennyi csődeljárásban, felszámolási eljárásban, adósságrendezési eljárásban, vagyonendezési eljárásban, jog és ténytörlési eljárásban és ezek kifogási eljárásaiban benyújtható elektronikus fizetéssel érintett elektronikus űrlap 2018. július 11. napjával soron kívül módosul. A megváltozott nyomtatványok lehetővé teszik az .X132 kiterjesztésű fizetési ígérvények csatolását.

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla az emberrablás bűntette miatt K. Gy. ellen indított büntetőügyben az I. fokon eljáró Szolnoki Törvényszék ítéletét. Így a vádlott jogerős büntetése 6 év 6 hónap börtön és 7 év közügyektől eltiltás lett. Az ítélet indoklásában elhangzott: az I.
A Kőszegi Járásbíróság – Baloghné dr. Turay Zsófia tanácsa - ítéletet hirdetett a bordélyházat üzemeltető Sz. I. ellen indult ügyében. A bíróság a vádlott bűnösségét 1 rb. prostitúció elősegítésének bűntettében állapította meg.
 
A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2018. június 27-én a járásbíróság ítéletét megváltoztatta.  I.rendű B. P. vádlottat egy rendbeli hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vád alól felmentette. Ugyanakkor a vádlott társaival közösen elkövetett hűtlen kezelés és hamis magánokirat felhasználás miatt I. rendű B. P. vádlottat 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. II. rendű D. P. vádlottat 1 év, III. rendű N. J.
A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa helybenhagyta a Miskolci Járásbíróság ítéletét, amely 8 rendbeli közveszéllyel fenyegetés bűntettében mondta ki bűnösnek azt a vádlottat, akinek valótlan bejelentései miatt több mint 4600 embert kellett evakuálni.
 
A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa ítéletet hozott annak a vádlottnak az ügyében, akit tavaly decemberben embercsempészés bűntette miatt 3 és fél év börtönbüntetésre ítélt a Tiszaújvárosi Járásbíróság.
 
A vádlott meghívta magához baráti beszélgetésre, italozásra Ny. L. Z. sértettet, valamint K. L.-nét, a vádlott korábbi élettársát és M. Gy.-t 2017. július 23-án. M. Gy. a vádlott kérésére 4 liter bort hozott a boltból. A társaság megebédelt, majd italozni kezdtek és kártyáztak. A sértett megemlítette, hogy K. L-né tőle terhes, amely a vádlottat érzékenyen érintette. Egy ideig magában emésztgette a hallottakat a vádlott, majd féltékenységében indulatba jött, így magához vett egy 8 cm pengehosszúságú bicskát.
Az Egri Törvényszék fiatalkorú L. M. K. I. rendű vádlottat társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt egy év fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte, melynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette, és megállapította, hogy az I. rendű vádlott a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll. A bíróság T. Cs. J. II.
A Budapest Környéki Törvényszék büntető tanácsa nyilvános és folytatólagos tárgyalás alapján 2018. június 26-án hozott ítéletet annak a két vádlottnak az ügyében, akiket jelentős mennyiségű kábítószerre, forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádoltak.
 
Az ukrán állampolgárságú vádlottak 2016. június 1-jén éjjel indultak el a budapesti Keleti pályaudvar környékéről két autóval, egy Mercedes Vitoval és egy Citroën Jumperrel az osztrák-magyar határ felé. A járművek egymás mögött haladtak azonos távolságra és azonos ütemben. A II. r. vádlott által vezetett Citroën gépjármű 11 m3 légterű rakterében 5 fő pakisztáni és 22 fő afgán nemzetiségű, korábban már Magyarországon nyilvántartásba vett és kötelező tartózkodási helyre kijelölt, onnan engedély nélkül eltávozott menekült személy tartózkodott.
Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a kábítószer birtoklásának bűntette miatt S. V. macedón állampolgár ellen indított büntetőügyben az I. fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét. Így a vádlott jogerős büntetése 8 év 6 hónap börtön és 8 év Magyarország területéről történő kiutasítás lett. 
 
2013. január 1. napjától a jelenlegi munkaügyi bíróságok és a törvényszékeken működő közigazgatási kollégiumok egy szervezeti egységben, új elnevezéssel, közigazgatási- és munkaügyi bíróságként működnek tovább. 
A közigazgatási-és munkaügyi bíróságok a munkaügyi bíróságok jogutódai, melyek első fokon járnak el a közigazgatási határozatok bírósági felülvizsgálata iránti, a munkaviszonyból és a munkaviszony jellegű jogviszonyból származó, valamint a törvény által hatáskörükbe utalt egyéb ügyekben. 

A Győri Városi Bíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványának helyt adva a mai napon – 2012. december 14-én - egy hónapra elrendelte a mosonmagyaróvári gyermekgyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatását.

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke 2013. január 1. napjától 2013. december 31. napjáig terjedő időtartamra megbízta dr. Tárkány-Szűcs Babettet, a Szegedi Városi Bíróság csoportvezető bíráját a Szegedi Törvényszék elnöki feladatainak ellátásával.

Dr. Tárkány-Szűcs Babett 1999. február 1. napjától volt bírósági fogalmazó a Csongrád Megyei Bíróságon, majd 2003. november 4. napjával bírósági titkári kinevezést kapott a Szegedi Városi Bíróságra.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája 2013. július 8-án, hétfőn délelőtt tartott ülésén a színesfém kereskedelemmel érintett ügyben három gyanúsított előzetes letartóztatását megszüntette, vonatkozásukban szabadlábra helyezésükkel egyidejűleg lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A bíróság a lakhelyelhagyási tilalom keretében heti kétszeri, rendőrkapitányságon történő  jelentkezési kötelezettséget írt elő.