Keresés

Kategória

A megváltozott eljárási szabályokhoz igazodóan a B02 számú Vádindítvány pótmagánvádas büntetőügyben elektronikus űrlap 2018. augusztus 15. napjával visszavonásra kerül, az űrlap ezt követően nem nyújtható be a bíróságon, a Be. 793. § (1) bekezdése alapján az eljárást az ügyészségnél kell kezdeményezni.

 

Az Igazságügyi Minisztérium 2018. július 11. napján (szerda) megvalósítja az Igazságügyi Fizetési Portál fejlesztését, amely miatt valamennyi csődeljárásban, felszámolási eljárásban, adósságrendezési eljárásban, vagyonendezési eljárásban, jog és ténytörlési eljárásban és ezek kifogási eljárásaiban benyújtható elektronikus fizetéssel érintett elektronikus űrlap 2018. július 11. napjával soron kívül módosul. A megváltozott nyomtatványok lehetővé teszik az .X132 kiterjesztésű fizetési ígérvények csatolását.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon 1 hónapra rendelte el annak a három férfinak a letartóztatását, akik valós személyek adatait felhasználva és azzal visszaélve vásároltak műszaki cikkeket, hogy azokat külföldön értékesítsék tovább.    

A Szombathelyi Törvényszék ma hirdetett ítéletet az emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt B.Zs. és két társa ellen indított büntetőügyben. 

Részben megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla a kábítószer birtoklásának bűntette miatt A. S. brit állampolgár ellen indított büntetőügyben a Szegedi Törvényszék I. fokon meghozott ítéletét. A vádlott cselekményét kábítószer birtoklása helyett, kábítószer-kereskedelem bűntette kísérletének minősítette a táblabíróság. Nem változott a kiszabott büntetés mértéke: a vádlott jogerős büntetése 8 év börtön és 8 év Magyarország területéről történő kiutasítás lett. 

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a fiatalkorú gyanúsítottnak, aki a gyanú szerint a miskolci sétálóutcán egy általa, otthon készített műanyag darabra barkácsolt zsiletpengével okozott súlyos sérülést egy férfinak.

A Szekszárdi Törvényszék mint másodfokú bíróság a 2019. május 22-én tartott nyilvános ülésen - helybenhagyva a Szekszárdi Járásbíróság elsőfokú ítéletét – 1 év 6 hónap fogház fokozatú szabadságvesztésre és 3 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a gépjárművezetőt, aki kb. három éve halálos kimenetelű közúti balesetet okozott Tolna megyében a 6-os úton. A vádlott legkorábban a szabadságvesztés fele részének letöltését követően bocsátható feltételesen szabadságra.

Az 5 vádlottal szemben emberrablás bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőügyben a Veszprémi Törvényszék 2018. június 27-én hirdetett ítéletet.

A bíróság a vádiratban foglalt minősítéssel szemben személyi szabadság megsértésének bűntettében, valamint súlyos testi sértés bűntettében állapította meg a vádlottak bűnösségét – amely cselekményeket a vádlottak egy része társtettesként, míg mások bűnsegédként követtek el.

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2018. június 27-én információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt K. L. és társa vádlottakkal szemben az elsőfokon meghozott ítéletet a büntetések vonatkozásában helybenhagyta. I. rendű vádlottat 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság, és 4 évre eltiltotta a közügyektől. II. rendű vádlottat 1 év 4 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság.
 

A Hatvani Járásbíróság a mai napon meghozott elsőfokú ítéletében a szabadlábon lévő B. J. I. rendű, B. A. II. rendű és Sz. M. M. III. rendű vádlottakat bűnösnek mondta ki csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében és súlyos testi sértés bűntettében. Az I. rendű és a II. rendű vádlottakat hat év hat hónap börtönbüntetésre és hét év közügyektől eltiltásra, míg a III. rendű vádlottat öt év hat hónap börtönbüntetésre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte.
 

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla  a kábítószer birtoklásának büntette miatt B. M. macedón állampolgár ellen indított büntetőügyben a Szegedi Törvényszék I. fokon meghozott ítéletét. Így a vádlott jogerős büntetése 6 év börtön és 6 év Magyarország területéről történő kiutasítás lett. Az ítélet indoklásában elhangzott: az I. fokú bíróság törvényes és mértéktartó büntetés szabott ki, és az ítélőtábla – tekintettel a vádlott beismerő vallomására – úgy ítélte meg, hogy a büntetés lényeges súlyosítása nem indokolt. Ugyanakkor – éppen az I.

A Tatabányai Törvényszék 2018. június 27-én 7 év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki társaival három hajléktalant bántalmazott, majd kifosztották őket. A férfi egyik társát 5 év fiatalkorúak börtönbüntetésére, másik két társát pedig felfüggesztett fiatalkorúak börtön- illetve fogházbüntetésére ítélte a bíróság.
 

A Tatabányai Törvényszék 2018. június 28-án hozott határozatában helyben hagyta annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint két kiskorú gyermeket akadályozott személyi szabadságukban az általa tartott tanórán.
 

A Miskolci Törvényszék a vádemelést követően is fenntartotta az előzetes letartóztatását annak a hat vádlottnak, akik további két társukkal megerőszakolták a marihuánás cigarettával elkábított fiatalkorú lány ismerősüket. 
 

A Szombathelyi Törvényszék - dr. Varga Roland tanácsa – a mai napon tárgyalást tartott  Gy. I. emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult ügyben.
 
A tárgyalásra idézte tanúként a vádlott feleségét, aki a vallomástételt megtagadta, egy rendőrtanút hallgatott ki a bíróság, továbbá kettő tanú kimentette a távolmaradását.
 
A bíróság meghallgatta a vádlott első gyanúsítotti kihallgatásáról készült hangfelvételt, megtekintette a bizonyítási kísérletről készített videofelvételt, továbbá ismertette az eljárás során keletkezett iratokat.
 

A vádlott és a sértett egy ideig együtt laktak a vádlott édesapjánál, azonban 2016 nyarán a sértett elköltözött. A vádlott rendszeresen fogyasztott alkoholt, amelynek hatására nála indulat kontroll zavarok jelentkeztek. A vádlott 2016. november 5-én miután görcs-gátló, nyugtató, altató hatású gyógyszert vett be, egy nyírádi vendéglőbe ment, ahol találkozott a sértettel, akivel együtt italoztak. A vádlott felajánlott egy téli bakancsot a sértettnek, ezért délben együtt a vádlott lakóhelyére mentek.

A Nyíregyházi Törvényszék 2018. június 28-án különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte R. R. vádlottat.

A Miskolci Törvényszék a vádemelést követően is fenntartotta az előzetes letartóztatását annak a két vádlottnak, akik 2017. szeptember 15-én Göncruszkán otthonában súlyosan bántalmazták a 80 éves sértettet.
 

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája 2018. július 28-áig előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint 2018. június 26-át megelőzően kábítószernek minősülő anyagot – marihuánát – szerzett meg és azt kereskedelmi jelleggel anyagi haszonszerzés céljából Miskolcon értékesített. Ugyanebben az időszakban a gyanúsított lakcímén a csekély mennyiség felső határát meghaladó mennyiségű kannabisz növényt termesztett.

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és közokirathamisítás miatt indult eljárás.