Családok a fókuszban

A bíróságokon dolgozók ma 7600, 18 éven aluli gyermeket nevelnek. Ezért is különösen fontos, hogy a bíróság munkatársai meg tudják tartani az egyensúlyt az otthon és a munkahely között. A bírósági szervezet ezért komplex családtámogatási rendszerrel segíti dolgozóit, a bírói életpálya részeként meghirdetett Megtartó Program, és a 2016 óta működő Fenntartható Fejlődés Program a család, a karrier és az egészség harmóniájának megteremtését szolgálja.

A bíróságokon nagy arányban indulnak családjogi perek, így elengedhetetlen, hogy magas színvonalú szakmai tudással és empátiával felvértezett, felkészült bírók segítsék az ügyfeleket a tárgyalóteremben. A hatékony munkaszervezés mellett fontos az is, hogy közérthető tájékoztatást adjunk a bírósági eljárásokról és biztosítsuk azt, hogy minél többen igénybe vehessék a bírósági közvetítést.

2012 óta működik a Gyermekközpontú igazságszolgáltatás munkacsoport, amely megteremti a Családjog a fókuszban alapjait. A bíróságok központi honlapján pedig közkinccsé tesszük a bíróságokon felhalmozott tudást és a jó gyakorlatokat.