Törvényszék - További tárgyalások

1 vádlott

A vádirat lényege szerint a vádlott (egy 23 éves szarvasi férfi) 2022. december 17-én, reggel a 44. számú főúton haladt Kecskemétről Lakitelek irányába, egy személygépkocsival, amelyben utas is volt. Haladása során a felezővonaltól mintegy 3 méter távolságra áttért a szemközti forgalmi sávba, amit a szemből érkező személyautó sofőrje – az ügy egyik sértettje – észlelt és emiatt fékezett. Ennek ellenére a járművek összeütköztek és a felezővonalra merőlegesen, egymással szemben álltak meg.

2 vádlott

A vádirat lényege szerint a vádlottak (egy 29 éves nő és egy 30 éves férfi) 2021. február 19-én Kecskeméten találkoztak az I. r. vádlott egyik ismerősével, egy férfival. Beszélgetni kezdtek, ami során a férfi elmondta a vádlottaknak, hogy a 74 éves, fekvőbeteg édesapjával él együtt. A vádlottak felajánlották, hogy segítenek kitakarítani az ismerősük házát, így még ugyanezen a napon elmentek a férfihoz.

2 vádlott

A vádirat lényege szerint büntetett előéletű vádlottak (egy házaspár) 2019-ben megismerkedtek egy egyedül élő 81 éves férfival (az ügy sértettjével). Az idős férfi bizalmába férkőzve tudomásukra jutott, hogy a férfinak Kecskeméten és Káptalantótiban két ingatlana is van. A sértettnek ugyan ténylegesen nem állt szándékában azokat eladni, azonban a vádlottak a mentális állapotát és a nagyfokú feledékenységét kihasználva rávették arra, hogy az ismerősi körükben talált vevők részére azokat áron alul eladja.

2 vádlott

A vádirat szerint a két vádlott (egy 48 és egy 50 éves férfi) rendfenntartóként,  „kidobóként” dolgozott egy kecskeméti diszkóban, ahol 2000. október 1-én, hajnalban, ittas állapotban, megjelent az ügy sértettje.

1 vádlott

A vádirat szerint a vádlott (egy 24 éves szolnoki férfi) 2021 februárjában egy ismert közösségi oldalon több felhasználónevet is használva pornográf felvételeket követelt egy kiskorútól. Miután a vádlott üzeneteit a gyermek édesanyja meglátta, felszólította a férfit, hogy ne írjon több üzenetet a lányának, egyúttal közölte, hogy feljelentést tesz a rendőrségen. 

A vádlott ezt követően azzal fenyegette meg az anyát, hogy amennyiben feljelentést mer tenni, kocsiba ül és elvágja a torkát. A kiskorú édesanyja a fenyegetés ellenére még aznap feljelentést tett.

1 vádlott

A vádirat szerint a taxisként dolgozó vádlott (egy 61 éves szegedi férfi) 2022 augusztusában két fuvarral 8 fő, Magyarország területére illegálisan belépő külföldi állampolgárt vitt el a szerb-magyar államhatár közeléből Budapestre. A vádlott mindkét utat a saját taxijával bonyolította le. A két úttal összesen 1000 eurót keresett.

14 vádlott

A Csongrád Megyei Főügyészség 2019. február 4-én emelt vádat a Szegedi Törvényszék előtt költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt.

1 vádlott

A vádirat lényege szerint a vádlott (15 éves férfi) 2022. december 12. napján közös otthonukban egy baltával megölte az édesanyját oly módon, hogy az eszközzel két alkalommal ütött a nő fejére.

1 vádlott

A vádirat szerint a vádlott (egy 27 éves román férfi) 2023. március 31-én, a szerb-magyar államhatár közelében 17 fő, Magyarországra illegálisan belépő külföldi állampolgárt vett fel az általa vezetett kisteherautóba. A férfi azért, hogy őket Magyarország területén átszállítsa, elindult velük az M5-ös autópályán Budapest irányába.

1 vádlott

A vádirat szerint egy többszörösen büntetett előéletű, 20 éves kecskeméti férfi (az ügy vádlottja) 2023. március 3-án, éjjel Kecskemét egyik utcájában egy idős hajléktalan férfi háta mögé osont és tőle pénzt követelt. Először azzal fenyegette a sértettet, hogy ha nem adja oda a pénzét, akkor leszúrja. A sértett erre azt közölte, hogy nincs pénze és tovább akart menni. Ekkor a vádlott előbb meglökte, majd orrba vágta és a földre lökte. Az esés közben a sértett elejtette a kezében tartott szatyrot.

2 vádlott

A vádirat szerint a két vádlott (egy 48 és egy 50 éves férfi) rendfenntartóként, „kidobóként” dolgozott egy kecskeméti diszkóban, ahol 2000. október 1-én, hajnalban, ittas állapotban, megjelent az ügy sértettje.

2 vádlott

A Szegedi Regionális Nyomozó Főügyészség hamis vád és más bűncselekmények miatt 2023. július 13-án emelt vádat az I. és a II.r. vádlottal szemben.

A vádirat lényege szerint az I.r. vádlott (egy 42 éves sümegi férfi) és a II.r vádlott (egy 40 éves sümegi nő) élettársi kapcsolatban éltek. 

1 vádlott

A vádirat lényege szerint a vádlott (15 éves férfi) 2022. december 12. napján közös otthonukban egy baltával megölte az édesanyját oly módon, hogy az eszközzel két alkalommal ütött a nő fejére. Ezt követően magához vette a sértett értékeit (pénz, bankkártya, mobiltelefon), majd távozott a lakásból.

 A vádirat megállapítása szerint a cselekményt előre eltervezte azzal, hogy „az ölés a küldetése”.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

2 vádlott

A vádirat lényege szerint az I.r. vádlott (egy 21 éves budapesti nő) 2022. június 1-jén, este, Kecskeméten beült egy ismerőse furgonjába és kimentek a város szélére azért, hogy ott szexuális szolgáltatást nyújtson a férfinak. A sértett sofőr a „légyott” reményében előre átadott az I.r vádlottnak 5 ezer forintot, majd az autóból kiszállva megkerülte a furgont. Amikor a jobb első ajtón be akart szállni az I.r. vádlott mellé, ő a légyott helyett a férfi középső ülésen tartott, saját gázsprayjével támadt a „kuncsaftjára”.

1 vádlott

A vádirat lényege szerint a vádlott (egy 28 éves férfi) közmunkásként dolgozott a Jakabszállási Önkormányzatnál. A helyismeretét kihasználva 2022. július 1-jén bement a polgármesteri hivatal hátsó udvarába, ahol nyitva találta az egyik hivatali autót, amiben még az indítókulcs is benne volt. Ezt követően az udvaron lévő garázsból kihozott és az autóba bepakolt egy sarokcsiszolót, egy véső-fúró kalapácsot, három karton ásványvizet és egy csomag toalettpapírt is.

SZ.R. és társa

A vádirat lényege szerint a vádlottak (egy 21 éves férfi és egy 26 éves nő) élettársak. Egy ismerősük felajánlotta, hogy 30.000 forint/fő fizetség fejében a szerb-magyar államhatár térségéből a magyar-osztrák államhatár térségébe kell szállítani menekült személyeket, akiknek a célja, hogy tiltott módon

1 vádlott

A vádirat lényege szerint a vádlott (egy 24 éves, sásdi férfi) 2022. március 16-án, délben az arcát sállal eltakarva bement egy kecskeméti dohányboltba. Ott egy szekrénytáras pisztolynak látszó tárgyat szegezett az üzletben tartózkodó eladóra, miközben közölte vele, hogy „ugye már tudod, mi fog következni?”. A férfi ezután felszólította az eladónőt, hogy a napi bevételből a papírpénzt tegye bele egy zacskóba. A pisztolyt valódinak vélő, megrettent eladó az utasításnak eleget téve a pénztárgépből 250 ezer forintot pakolt egy zacskóba és azt átadta.