Keresés

Kategória

Összbírói értekezlet a Budapest Környéki Törvényszéken

A Budapest Környéki Törvényszék 2017. május 11. napján 10.00 órakor tartotta évértékelő Összbírói Értekezletét a Kúria Dísztermében.

Image

Hilbert Edit a Budapest Környéki Törvényszék új elnöke

Hilbert Edit a Budapest Környéki Törvényszék új elnöke - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) hétfőn a honlapján.

Image

Összbírói értekezlet a Budapest Környéki Törvényszéken (VIDEÓ)

A befejezés minden ügyszakban meghaladta az érkezést 2018-ban a Budapest Környéki Törvényszéken és a Fővárosi Ítélőtáblához tartozó törvényszékek közül a BKT büntetőügyei közül helyezték a legkevesebbet hatályon kívül - a tavalyi év eredményeit összegezték a Budapest Környéki Törvényszék összbírói értekezletén.

Image

Épülő bíróságok, kiváló eredmények - összbírói értekezlet a Budapest Környéki Törvényszéken

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke az elmúlt hét év eredményeiből kiemelte, hogy országosan 40 százalékkal csökkent a 2 éven túli ügyek száma, amelyben a Budapest Környéki Törvényszék is élen jár. A Budapest Környéki Törvényszék 14 járásbíróságán 2018-ban harmadával sikerült csökkenteni a két éven túli büntetőperek számát.

Image

Digitális Nyílt Nap a Budapest Környéki Törvényszéken

Az Országos Bírósági Hivatal Digitális Nyílt Nap rendezvénysorozat záró programjának adott otthont 2019. január 21-én a Budapest Környéki Törvényszék

Image

Ésszerű munkamegosztást ígér a Budapest Környéki Törvényszék új elnöke (MTI)

A takarékoskodásra és az arányos munkamegosztásra helyezi a fő hangsúlyt a Budapest Környéki Törvényszék új elnöke, az Országos Bírósági Hivatalnál (OBH) kipróbált új módszerek átültetésén túl. Hilbert Edit az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, mindemellett arra törekszik, hogy a törvényszék munkája átlátható, kiszámítható legyen.

Image

Az építkezés évei kezdődnek – Dr. Gerber Tamást nevezték ki a Budapest Környéki Törvényszék élére

Megbízott elnökhelyettesből elnökké lépett elő a Budapest Környéki Törvényszéken dr. Gerber Tamás. 1994-ben végzett az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, majd fogalmazóként a Székesfehérvári Városi bíróságon kezdte pályafutását. 1997. februárjában titkári, két hónappal később bírói kinevezést kapott. 2013 és 2015 között a Székesfehérvári Törvényszék elnöke volt, 2016-ban pedig a Budapest Környéki Törvényszék elnökhelyettesi tisztségének ellátására kapott megbízást. 

Image

Zúzdába megy a papír a Budapest Környéki Törvényszékről

Egész Pest megyéből, valamennyi járásbíróságáról gyűjti a leselejtezett papírokat a Budapest Környéki Törvényszék. Az összegyűjtött papírhulladékot havonta több alkalommal szállítják a szentendrei zúzdába, ami éves szinten kb. 100-120 köbméter, vagyis csaknem 26 000 kilogramm papírt jelent.

Image

Prevenciós Napot tartott a Budapest Környéki Törvényszék (VIDEÓ)

Egy fővárosi gimnáziumban ítélt fegyházbüntetésre egy kábítószerterjesztőt a Budapest Környéki Törvényszék. Az „ítélet” egy különleges prevenciós nap alkalmával született. A BKT a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal és a Pest Megyei Főügyészséggel összefogva rendhagyó módon mutatta be a fiataloknak, mi lehet egy füves cigaretta vásárlásának igazi ára.

Image

"2015-re újíthatják fel a BKT új székházát" - tudósított az MTI a Budapest Környéki Törvényszék összbírói értekezletéről

2015-re újíthatják fel és adhatják át a Budapest Környéki Törvényszék Városligeti fasorban lévő új székházát - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke kedden, Budapesten, a törvényszék összbírói értekezletének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Image

Zöld bíróság a Budapest Környéki Törvényszéken

Zöld Bíróság munkacsoport alakult a Budapest Környéki Törvényszéken, az Országos Bírósági Hivatal által meghirdetett Fenntartható Értékeink Program részeként.

Image

Gyermekbarát meghallgatószoba a Budapest Környéki Törvényszéken

Az Országos Bírósági Hivatal által meghirdetett Gyermekközpontú Igazságszolgáltatás programhoz kapcsolódóan gyermekbarát meghallgató szobát alakítottak ki és adtak át 2013. július 10-én, a Budapest Környéki Törvényszéken. Az új helyiség rendelkezésére áll valamennyi, a törvényszékhez tartozó járásbíróságnak is és felajánlották a Fővárosi Törvényszék részére is a használatát.

Image

Nyitott Bíróság programok a Budapest Környéki Törvényszéken

A Nyitott Bíróság program keretében októberben már több fővárosi és vidéki iskolában - arendszeres előadásokat követően - a Budapest Környéki Törvényszék novemberben tovább folytatja a "Nyitott Bíróság" programot: a diákok tárgyalást látogattak a Törvényszék Thököly úti épületében.

Image

Nyáron kezdődhet a Budapest Környéki Törvényszék új székházának kialakítása

Nyáron kezdődhet és 2021 végére fejeződhet be a Budapest Környéki Törvényszék (BKT) Hungária körúti új székházának kialakítása, mondta Klenovics Róbert, Országos Bírósági Hivatal Műszaki Főosztályának főosztályvezetője az Inforádió Paragrafus című műsorában 2019. május 23-án. A cél egy XXI. századi, modern épület és munkakörnyezet kialakítása.

Image

Sikerrel pályázott a Budapest Környéki Törvényszék az Országos Bírósági Hivatal által meghirdetett Jablonszky Ferenc Program 8. pályázatra

A Budapest Környéki Törvényszék eredményesen pályázott az OBH által meghirdetett „Jablonszky Ferenc Program 8.  – Épületenergetikai korszerűsítés és munkakörnyezet-fejlesztés – 2019.” című  pályázaton. 

Image

Épületenergetikai korszerűsítés és munkakörnyezet fejlesztés a Budapest Környéki Törvényszék több járásbíróságán is 

Padlóburkolat-felújítás, fűtéskorszerűsítés és bútorok cseréje is megvalósul a Budapest Környéki Törvényszék illetékességi területéhez tartozó Szentendrei, Váci, Monori, Nagykátai, és Dabasi Járásbíróságon.   

Aláírták az együttműködési megállapodást – hamarosan kezdődhet a Budapest Környéki Törvényszék új épületének átalakítása

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH), a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt (MNV. Zrt)., valamint a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK Zrt.) együttműködési megállapodást írt alá a Budapest Környéki Törvényszék „M3 Business Center” irodaházban történő elhelyezésével összefüggő beruházási feladatok közös koordinálása, megvalósítása érdekében.

Kiemelkedő érdeklődés mellett zajlott az immár második Civil Nyitott Nap a Budapest Környéki Törvényszéken

A Budapest Környéki Törvényszék hagyományteremtő jelleggel, immár második alkalommal tartott  Civil Nyitott Napot április 27-én. A rendezvényre 114 előzetes regisztráció érkezett, erre figyelemmel a rendezvény szervezői módosították az eredetileg meghirdetett helyszínt, így a nyitott napot a törvényszék Thököly úti épületének legnagyobb befogadóképességű tárgyalótermében tartották meg a civil szervezetek képviselői, ügyvédek és az érdeklődők számára.

Image

A lélek tisztasága - gyermekrajzokból nyílt kiállítás a Budapest Környéki Törvényszéken

Ezek a rajzok arra figyelmeztetnek minket, hogy mi végre is vagyunk mi bírók - fogalmazott az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a Budapest Környéki Törvényszéken, ahol megnyílt az Igazság arcai - a jog és a bíróság színesben című rajzpályázat kiállítása. Dr. Handó Tünde arról is beszélt, hogy a rajzok a gyermeki igazságot jelenítik meg, az alkotásokon viszontláthatjuk az igazságot megtestesítő meséket és a gyermeki lélek tisztaságát.

Image

Lezárultak a Budapest Környéki Törvényszék 2018-as épületfejlesztés-projektjei

Az OBH Wagner Gyula Terv 2018. pályázatán, valamint a Jablonszky Ferenc Program 7. pályázatán elnyert támogatási forrásból számos a BKT illetékességi körébe tartozó járásbíróságon valósult meg épületfejlesztés. Az OBH-tól kapott anyagi támogatás mellett a Budapest Környéki Törvényszék saját anyagi keretből is biztosított forrást az energetikai korszerűsítésre. A Monori Járásbíróságon kazánok kerültek beszerelésre.