Keresés

Andor Szabolcs lett a Szombathelyi Törvényszék megbízott elnöke

Andor Szabolcs, a Szombathelyi Járásbíróság elnökhelyettese kapott megbízást egy évre a Szombathelyi Törvényszék vezetésére - jelentette be Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken a vasi megyeszékhelyen.

Középiskolák a "Nyitott bíróságok" programban a Szombathelyi Törvényszéken

Szombathely - A Szombathelyi Törvényszék aktívan kíván közreműködni az elsősorban középiskolásokat érintő jogi ismeretterjesztésben.

Szabálysértési konferencia a Szombathelyi Törvényszéken

A Szombathelyi Törvényszék Büntető Kollégiuma 2013. május 10. napján többoldalú szakmai konferenciát tartott a 2012. április 15. napján hatályba lépett új szabálysértési törvény gyakorlati alkalmazásának tapasztalatairól.

"Megújulásra van szükség" - tudósított a Szombathelyi Törvényszék összbírói értekezletéről a Vas Népe Online

Szombathely - Március elsejétől dr. Andor Szabolcs a Szombathelyi Törvényszék megbízott elnöke. Dr. Handó Tünde a mai összbírói értekezletet követően jelentette be a döntését.

Együttműködési megállapodás a Szombathelyi Törvényszék és a Premontrei Szent Norbert Gimnázium között

Együttműködési megállapodás írt alá a „Nyitott bíróságok” program keretében a Szombathelyi Törvényszék és a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium 2013. június 6-án.

Együttműködési megállapodás a Szombathelyi Törvényszék és a Bolyai János Gimnázium között

A mai napon a Szombathelyi Törvényszék együttműködési megállapodást kötött a „Nyitott bíróságok” program keretében a Nyugat-Magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziummal, megerősítve a több éve fennálló kapcsolatot.

Bíróságon a középiskolások - "Nyitott Bíróságok" program a Szombathelyi Törvényszéken

Megtelt a Szombathelyi Törvényszék egyik tárgyalója hétfőn: gimnazisták vettek részt egy peren, ami arról szólt, milyen következményei lehetnek egy fiatalkori meggondolatlanságnak.

Nyitott Bíróság programok a Szombathelyi Törvényszéken

A „Nyitott bíróság” program keretében a héten két középiskola diákjai látogattak a Szombathelyi Törvényszékre.

Német bírák látogatása a Szombathelyi Törvényszéken

November 27-én a Chemniczi Tartományi Bíróság hét fős delegációja tett látogatást a Szombathelyi Törvényszéken. A törvényszék és a tartományi bíróság kapcsolata már több mint egy évtizede áll fenn. A partnerkapcsolat keretében magyar, illetve német bírák rendszeresen „hospitálnak” a partnerbíróságon.

Jogászegyleti rendezvény a Szombathelyi Törvényszéken az új Büntető Törvénykönyvről

2013. május 27-én közös rendezvényt tartott a Magyar Jogászegylet Vas Megyei Szervezete és a Szombathelyi Törvényszék a 2013. július 1. napján hatályba lépő új Büntető Törvénykönyvről.

Ünnepi megemlékezés a Szombathelyi Törvényszéken

Az 1956-os forradalom leverésének évfordulója alkalmából a Szombathelyen szolgálatot teljesítő és a forradalomban betöltött szerepük miatt üldöztetést szenvedett dr. Augusztinovicz István, dr. Szenkovits Tibor és dr. Unger József bírák emlékére tartott hétfőn megemlékezést a Szombathelyi Törvényszék.

Tárgyaláslátogatás a Szombathelyi Járásbíróságon a "Nyitott Bíróság" program keretében

A „Nyitott bíróság” program keretében tegnap, a Premontrei Szent Norbert Gimnázium 12. osztályos tanulói közül 45 fő és kísérő tanáruk, Varga Mária vett részt dr. Ávár Zsuzsanna, a Szombathelyi Járásbíróság büntető bírójának tárgyalásán.

"Előrelépés az éven túli peres ügyek számának csökkentése" - Újra dr. Rácz József a szombathelyi Büntető Kollégium vezetője

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke ismételten dr. Rácz Józsefet nevezte ki a Szombathelyi Törvényszék Büntető Kollégium kollégiumvezetőjévé. A törvényszéki bírót az eddig elért eredményekről és fő célkitűzéseiről kérdeztük. 

Együttműködési megállapodás Szombathelyen a Nyitott Bíróság program keretében

A Szombathelyi Törvényszék együttműködési megállapodást kötött a „Nyitott bíróságok” program keretében a Szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégiummal.

A Nagy Lajos Gimnázium diákjai látogattak el a Szombathelyi Törvényszékre a „Nyitott Bíróság” program keretében

A Nagy Lajos Gimnázium 38 diákja látogatott el a Szombathelyi Törvényszékre a „Nyitott Bíróságok” program és az ennek kapcsán kötött együttműködési megállapodás keretében. A diákok dr. Vígné Csordás Rita tanár kíséretében érkeztek, akiket dr. Bazsóné dr. Görög Anikó bíró, a gimnázium és a törvényszék közötti kapcsolattartó fogadott, majd kalauzolt a bíróság épületében.

Dr. Handó Tünde az Országos Bírósági Hivatal Elnöke 2014. július 15. napjától a Szombathelyi Törvényszék elnökhelyettesévé nevezte ki dr. Varga Roland törvényszéki csoportvezető bírót.

Dr. Varga Roland a Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 1996-ban szerzett diplomát. 1996. április 1-től fogalmazó, majd 1998. szeptember 15-től bírósági titkár a Szombathelyi Városi Bíróságon.

Dr. Handó Tünde az Országos Bírósági Hivatal Elnöke, 2014. március 1. napjától 2020. február 29. napjáig kinevezte dr. Andor Szabolcsot a Szombathelyi Törvényszék elnökévé.

Megállapodás a Nyitott bíróságok programról Szombathelyen

A Szombathelyi Törvényszék és a Nagy Lajos Gimnázium együttműködési megállapodást kötött a Nyitott bíróságok program megvalósítására.

A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 42/A. §-a alapján, a törvény 41. §-a szerint, a Sárvári Járásbíróság illetékességébe tartozó szabálysértési ügyekben, továbbá a szabálysértési elzárásra történő átváltoztatás iráni eljárásra dr. Andor Szabolcs a Szombathelyi Törvényszék elnöke 2014. május 1. napjától a Szombathelyi Járásbíróság illetékességét állapította meg.

A Kúria a Haladás volt vezetőedzője, A. Z. ügyében ítéletet hozott, az általa bejelentett felülvizsgálati eljárás során a jogerős ítéletet hatályában fenntartotta.

Az ügy előzménye: