Áprilisban is ülésezett az Észak-magyarországi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium

Az Észak-magyarországi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium az elmúlt év jó tapasztalatai alapján és figyelemmel az Egri Törvényszék elnökének meghívására is soron következő kollégiumi, illetve rész-kollégiumi ülését Egerben, az Egri Törvényszék Esküdtszéki Termében tartotta, 2015. április 24-én. 
 
A kollégiumi ülés napirendje alapján a kollégiumvezető 2014. évi beszámolójának elfogadásáról, illetve a kollégium ügyrendjének módosításáról szavaztak a kollégium tagjai. A kollégiumi ülés zárasaként  dr. Demjén Péter kollégiumvezető a kollégiumi munkában 2014. évben  kiemelkedő tevékenységet kifejtett kollégák  munkáját köszönte meg. 
 
Ezt követően a közigazgatási ügyszakos kollégák dr. Demjén Péter kollégiumvezető vezetésével az I. emelet 39. számú tárgyalóteremben, míg a munkaügyi ügyszakos kollégiumi tagok dr. Tománé dr. Szabó Rita kollégiumvezető-helyettes vezetésével az Esküdtszéki teremben megkezdték a rész-kollégiumi ülés keretében a szakmai tanácskozást. 
 
A közigazgatási ügyszak rész-kollégiumi ülésén elsőként dr. Kiss Árpád Lajos közigazgatási ügyszakos európai jogi szaktanácsadó tájékoztatása hangzott el, ezt követően pedig többek között  a közigazgatási ügy elbírálása tárgyaláson kívül, az 1/2013 számú KMJE határozat alkalmazásának gyakorlati kérdései, a keresetlevél elkésettségéről közbeszerzés esetén és az eljárási illeték témakörök megvitatására került sor. 
 
A munkaügyi ügyszak rész-kollégiumi ülésének első harmadában dr. Csorba Anna európai jogi koordinátor-helyettes általános tájékoztatása hangzott el az európai jogi szaktanácsadói hálózatról, ezt követően a bíróság Pp. 3.§ (3) bekezdésében előírt tájékoztatási kötelezettsége témakör és végezetül a kollégium tagjai részéről felvetett kérdések előterjesztés szerinti megvitatására került sor. 
 
A kollégium ülést követően a kollégium tagjai napsütéses tavaszi időben közösen tettek egy rövid sétát Eger történelmi belvárosában. 
 
Miskolc, 2015. április 27.