Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és az Országos Bírósági Hivatal közös közleménye

Budapest, 2013. április 15. Az Országos Bírósági Hivatal elnöke, dr. Handó Tünde és dr. Mezey Barna, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora a mai napon - az Egyetem Szenátusának ülésén - együttműködési szerződést írt alá.

Az együttműködés célja, hogy a két intézmény összehangolja kutatási és fejlesztési programját. Az egyetem oktatói és hallgatói az együttműködés során megismerhetik az igazságszolgáltatási munka hatékonyságának és minőségének fejlesztéséhez szükséges igényeket, az így nyert kutatási eredményeket pedig a kutatóegyetem beépíti képzési rendszerébe, ezzel növelve az oktatás színvonalát, egyensúlyt teremtve az elméleti és gyakorlati tudás között.

Az ELTE kutatási kapacitásainak révén támogatja az Országos Bírósági Hivatal informatikai kutatás-fejlesztési és informatikai jellegű feladatainak színvonalas megoldását és fejlesztését. A kidolgozott tudományos modellek a közösen végzett kutatási munka során a bírósági szakemberek számára is azonnal rendelkezésre állnak majd, és az eredmények időveszteség nélkül hasznosíthatóak lesznek. Az együttműködés és a közös kutatások révén lehetővé válik az OBH informatikai szakember utánpótlásának biztosítása és a hivatali szakemberek tudományos karrierjének (doktori iskola, oktatásban gyakorlati szakemberek szereplése) támogatása is.

Az aláírásról készült képeket ide kattintva tekinthetik meg.

2013. április 15.