Az új iratkezelési szabályzat alkalmazásának gyakorlati kérdései – szakmai konzultáció a Veszprémi Törvényszéken

Az Országos Bírósági Hivatal Elnökének 17/2014. (XII. 23.) OBH utasítása a bíróságok egységes iratkezelési szabályzatáról 2015. január 1-jével váltotta fel a bíróságok egységes iratkezeléséről szóló 4/2002. OIT szabályzatot.  
 
Az új szabályzat rendelkezéseinek megismertetése és az alkalmazással kapcsolatos kérdések megvitatása céljából a Veszprémi Törvényszéken 2015. június 18-án a bírák és igazságügyi alkalmazottak részvételével szakmai előadások megtartására és konzultációra került sor. 
 
 
Dr. Maka Mária, a törvényszék polgári-gazdasági-közigazgatási és munkaügyi kollégiumvezetőjének köszöntőjét követően dr. Kékedi Szabolcs, a Miskolci Törvényszék bírája és az OBH Iratkezelési Munkacsoportjának tagja előadásában bemutatta az OBH elektronikus fejlesztéseinek eredményeit, majd dr. Wirth Béla, a Pécsi Törvényszék tanácselnöke, valamint az OBH Iratkezelési Munkacsoportjának vezetője az új iratkezelési szabályzat megalkotásának körülményeiről, hatályba lépéséről és legfontosabb szabályairól tartott előadást, továbbá válaszolt a törvényszék munkatársai által előzetesen írásban feltett kérdésekre.